Bowie 2001: A Space Oddity (letölthető filmremix + remixalbum)

2011.04.07. 23:58, -recorder-

Ha a mai napot David Bowie-remixekkel kezdtük, majd a nemrégiben kiszivárgott Toy című önfeldolgozás-album kapcsán alaposan áttekintettük a sovány szőke herceg karrierjének legkorábbi szakaszát az első kamaszkori kislemeztől a befutást hozó Space Oddity-ig, most zárjuk a napot egy olyan audiovizuális remixszel, ami az 1969-es holdraszállás aláfestő zenéjéül használt Space Oddity-től indulva a XXI. századi dalokig keveri egybe a David Bowie-életművet – és mindehhez hozzávágja a 2001: A Space Odyssey című 1968-as Kubrick-filmet, melyben az űrhajós főhősnek David Bowman a neve!
 
E kis-nagy Gesamtkunstwerk mögött egy manchesteri DJ-producer, Fritz von Runte áll, aki az elmúlt években a Beatles életművéből és Lily Allen slágereiből is igen népszerű mixalbumokat kotyvasztott már össze. Igaz, hogy nem egy Danger Mouse, de eddigi fő műve, a 2001 – Űrodüsszeia és a Bowie-dalok monumentális összmixe tiszteletet parancsoló munka, főleg hogy a remixer is látható és hallható tisztelettel viseltetett David Bowie és a néhai Stanley Kubrick munkássága iránt.
 
a Fritz von Runte-féle Bowie-remixalbumból a bónuszdalokkal 18 számosra bővített változat, illetve a CD-formátum a projektnek szentelt bowie2001.com honlapon keresztül szerezhető be, de a 15 különálló remixet tartalmazó alapverzió a levelezőlistára való feliratkozás után innen ingyenesen letölthető:
http://data.bowie2001.com/download.html
 

a DJ-producer egybefüggő Bowie-mixéből a 84 perces rövid verzió itt érhető el:
http://www.bowie2001.com/audio/MIXPIECE_editedversion.mp3
 
a 100 perces Bowie/Kubrick-filmremix itt (miután a hirdetést alul bezártuk) meg is tekinthető:

a Bowie 2001: A Space Oddity film a honlapról DVD-n is megrendelhető, de innen ingyen le is tölthető:
http://www.bowie2001.com/?dl_id=23

Fritz von Runte pacifista lemezégének, a Marshall Recordsnak a kiadványai, köztük a Lily Allen-remixalbum és a két Beatles-operáció, a Hate és a Hell:
http://wsww.info

http://www.fritz.vonrunte.com
http://www.bowie2001.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/04/07/bowie_2001_a_space_oddity
Bowie 2001: A Space Oddity (letölthető filmremix + remixalbum)
süti beállítások módosítása