Foo Fighters: Rope (kislemezdal) + King Missile: Detachable Penis (videoklip, 1992)

2011.02.24. 08:39, -recorder-

A Them Crooked Vultures szupergrupp tagjaként friss Grammy-díjas Dave Grohl a múlt héten közreadott első klipdal, a Lemmy által vezetett White Limo után újabb számmal vezeti fel az április 11-én megjelenő Wasting Light című új Foo Fighters-albumot. A punklegenda Pat Smear visszatérésével öttagúra bővült új FF-felállás első hivatalos kislemezdalának számító Rope fasza gitárriffje kapcsán sokan épp Grohl TCV-kitérőjének hatását emlegetik, de mi itt a Recorderen  csak annyit mondunk az intro hallatán: Lecsatolható pénisz! És meg is mutatjuk, cenzurázatlan változatban!

Íme, a Rope című dal az új Foo Fighters-albumról, melyen Grohl két évtized után ismét a Nirvana Nevermindjának producerével, Butch Viggel dolgozott együtt:

A dalt kezdő (és a legvége felé a kiállásban újból előkerülő) delay effektes minimalista gitártéma kapcsán önkéntelenül is eszünkbe jut a New York-i avantgárd költő és kultuszfigura, John S. Hall által vezetett King Missile együttes 1992-es Happy Hour albumának Detachable Penis című slágere, melyben – mint az itt ritka cenzúrázatlan változatában látható klip is mutatja – a főhős a lecsatolható péniszét keresi:

és ha már King Missile, hát ugyanarról a lemezről álljon itt egy másik klipdal is, Beavis és Butt-head másik nagy kedvence, a Martin Scorsese, mely a neves New York-i filmrendező előtt tisztelgést viszi túlzásba:


összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/02/24/foo_fighters_rope_king_missile_detachable_penis
Foo Fighters: Rope (kislemezdal) + King Missile: Detachable Penis (videoklip, 1992)
süti beállítások módosítása