Gil Scott-Heron & Jamie XX: We’re New Here – kísérleti adás, a teljes remixalbum!

2011.02.15. 17:11, -recorder-

A mai spoken word és rap előfutáraként tisztelt amerikai soul-dzsessz legenda, a tavalyi szombathelyi Mediawave-en is fellépő Gil Scott-Heron visszatérő albumát, az I’m New Here-t 2010 legjobb lemezei között ünnepelte a nemzetközi szaksajtó (a Recorder is), sőt hatására még Chris Cunningham is visszatért a kliprendezéshez (New York Is Killing Me). Mint arról már többször is írtunk, a 2009-es bemutatkozó albumáért a 2010-es Mercury-díjat elnyerő (sőt még a 2011-es BRIT Awards ma esti gáláján is három kategóriában esélyes) londoni XX együttes DJ-producer tagja, Jamie Smith újrakeverte az I’m New Here teljes anyagát. A végeredmény We’re New Here címen jelenik meg február 21-én – de egy érdekes kísérlet részeként live stream formájában egy ideje már okostelefonon is „fogható” a világ néhány kijelölt pontján (például két budapesti lemezboltban is), és most már itt nálunk is meghallgatható.
 
Akik ellátogatnak a We’re New Here Album Transmission akcióban részt vevő lemezboltok, klubok, koncerttermek, múzeumok és kiállítótermek valamelyikébe, azok újabb kiadású okostelefonjukon (iPhone, Blackberry, Android OS 2.3) vagy más mobil eszközükön (iPad, iPod) keresztül a www.werenewhere.com/radio oldalon hallgathatják a lemezanyagot sugárzó folyamatos adást. A dolog magyar vonatkozása, hogy Európában a HTML5 technológiát használó live stream Ausztriától keletre csak két ponton, két budapesti helyszínen, a Wave és MusicLand lemezboltokban „fogható” (pont abban a két üzletben, mely egy másik nemzetközi akciónak, a 2011-ben április 16-ra eső Record Store Day-nek is résztvevője).

 
Aki nem rendelkezik okostelefonnal (vagy rendelkezik, de nincs ideje/kedve kipróbálni a kísérleti akciót), az persze itt nálunk is meghallgathatja a We’re New Here remixalbum anyagát:

 

www.werenewhere.com
www.wave.hu
www.musicland.hu

https://recorder.blog.hu/2011/02/15/gil_scott_heron_amp_jamie_xx_we_re_new_here_a_teljes_remixalbum
Gil Scott-Heron & Jamie XX: We’re New Here – kísérleti adás, a teljes remixalbum!
süti beállítások módosítása