Foo Fighters: White Limo (videoklip)

2011.02.15. 08:30, -recorder-

Mint egy korábbi hírünkben már írtuk, az új Foo Fighters-lemezen Dave Grohl (aki épp a napokban vehetett át egy Grammy-díjat a Them Crooked Vultures szupergrupp tagjaként) ismét a Nirvana 1991-es – tehát idén épp 20. évfordulóját ünneplő – Nevermind albumának producerével, Butch Viggel dolgozott együtt, ráadásul még egykori nirvanás kollégája, Krist Novoselic vállalt a stúdióban egy jelképes szereplést, sőt a Nirvana utolsó turnéfelállásának és a Foo Fighters korai korszakának gitárosa, a punklegenda Pat Smear (ex-Germs) is visszatért Grohl mellé a zenekarba. Az április 11-én megjelenő – minden korábbinál keményebbnek ígért – új FF-album, a Wasting Light első beharangozó dalának klipjébe pedig nem mást hívtak meg, mint Lemmyt a Motörheadből!
 
Nem ez az első alkalom, hogy Grohl és Lemmy Kilmister együtt dolgoznak, hiszen a dobosból lett multitalentum-rockhérosz már Probot nevű sztárparádés metálprojekjtének slágerszámához, a Shake Your Bloodhoz is a Motörhead veteránját kérte fel énekelni, és az öreg bibircsókos a dalt később még egy Foo Fighters-koncerten is elénekelte (lásd a 2006-os Live At Hyde Park DVD-t!), de az sem most történik meg először, hogy Lemmy sofőrt játszik egy másik zenekar klipjében (lásd az ausztrál Airbourne együttes Runnin' Wild című 2007-es klipjét!). Az újrahasznosítás amúgy is alaptétele ennek a vicces lo-fi videónak, gondoljunk csak a nyolcvanas éveket idéző képvilágra és hozzá a stílszerű VHS-minőségre, Grohl feleségének hard rock videoklisé-cicababaként való szerepeltetésére, vagy a korai Foo Fighters (mondjuk az 1995-ös első albumról való Weenie Beenie) hangzásához való visszatérésre – vagy arra, hogy a végső autós jelenet a Long Road To Ruin című 2007-es klipjük végéről lett odamásolva!
 


íme a Lemmy által énekelt Probot-dal, a Shake Your Blood 2003-ban forgatott videoklipje:
 
 
 
Lemmy itt a Foo Fighters kíséretében énekli a Shake Your Bloodot egy 2006-os koncerten, a Hyde Parkban, ahol a Motörhead volt az egyik előzenekar:
 
 
 
ez itt a Long Road To Ruin című 2007-es Foo Fighters-klip, a végén az autós ugratással:
 
 
 
ez pedig az Airbourne 2007-es Runnin’ Wild videója Lemmyvel a volánnál:


http://www.foofighters.com
 
összeállította: Déri Zsolt
 

https://recorder.blog.hu/2011/02/15/foo_fighters_white_limo_videoklip
Foo Fighters: White Limo (videoklip)
süti beállítások módosítása