The Kills: Satellite (videoklip)

2011.02.11. 15:02, -recorder-

Nagy az öröm: három év után új lemezzel tér vissza a transzatlanti Kills duó! A harmadik albumuk, a 2008-as Midnight Boom óta eltelt időben az amerikai énekesnő, Alison Mosshart két mániákus blues-rock lemezt rögzített Jack White-ékkal a Dead Weather szupergruppban, míg zenész-producer társa, a brit Jamie Hince nagyrészt Kate Moss-szal volt elfoglalva, de közben persze a közös lángot is ébren tartották – 2009 júliusában például azon a hétvégén, mikor Sopronban a VOLT Fesztivál zajlott, épp a bécsi Arenában játszottak az Arctic Monkeys előzenekaraként, majd még azon az őszön elkezdtek új dalokat írni. Az Amerikában rögzített és Angliában kevert negyedik Kills-album, a Blood Pressures 2011. április 4-én jelenik 11 új számmal, melyek közül a Satellite című kislemezdal már egy remek klip formájában is élvezhető.

A videót a veterán rendezőnő, Sophie Muller készítette a hatvanas évek brit filmjeinek, illetve Specials együttes Ghost Town című 1981-es búcsúdalának és -klipjének hangulatát megidézve – ez utóbbi stílszerű választás is volt a Satellite dubos lüktetése és a baljós vokáltémája miatt.
 
http://www.thekills.tv
 
 
 
és ha már szóba került, itt a Specials harminc évvel ezelőtti Ghost Townja:

 

 

ez pedig itt ráadásnak egy 2010-ben publikált Kills-felvétel, egy Lou Reed-szerzemény, a Pale Blue Eyes című 1969-es Velvet Underground-dal feldolgozása, melyet a duó a Levi's Pioneer Sessions keretében rögzített:

 

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: the kills specials
https://recorder.blog.hu/2011/02/11/the_kills_satellite_videoklip
The Kills: Satellite (videoklip)
süti beállítások módosítása