A Gorillaz karácsonyi ajándéklemeze

2010.12.25. 12:21, -recorder-

A Recorder karácsonyi ajándékdala után következzék egy ajándékalbum: Damon Albarn, ahogy ígérte, december 25-én egy teljes új Gorillaz-lemezt publikált. Az őszi amerikai turné alatt rögzített The Fall című 15 számos anyag – a 2011-es fizikai megjelenés előtt – mától már meghallgatató az együttes honlapján (a Sub Division nevű Gorillaz-fanclub előfizetői pedig már legálisan le is tölthetik).

Az október-november folyamán felvett új albumon (mely a nemzetközi szaksajtó által – és a Recorder által is – 2010 legjobb lemezei között ünnepelt Plastic Beach-et kevesebb mint 10 hónappal követi) a Gorillaz turnéfelállásának sztárvendégei is feltűnnek egy-egy számban: a hajdani Clash tagságából a gitáros Mick Jones a HillBilly Man, a basszista Paul Simonon pedig az Aspen Forest című dalban játszik, míg a soul legenda Bobby Womack az arizonai Phoenixben rögzített Bobby In Phoenix című számban fakad dalra. (Mint azt már sejteni lehetett, a novemberben kiadott Doncamatic kislemezdal, melyet az amerikai turnén szintén részt vevő Daley énekel, nem került fel az albumra.)

A Gorillaz The Fall című lemezanyaga egy név és egy e-mail cím megadása után itt meghallgatható: http://thefall.gorillaz.com/

GORILLAZ: THE FALL
1. Phoner To Arizona
2. Revolving Doors
3. HillBilly Man
4. Detroit
5. Shy-town
6. Little Pink Plastic Bags
7. The Joplin Spider
8. The Parish of Space Dust
9. The Snake In Dallas
10. Amarillo
11. The Speak It Mountains
12. Aspen Forest
13. Bobby In Phoenix
14. California And The Slipping Of The Sun
15. Seattle Yodel

 

az albumot nyitó Phoner To Arizona című szám videója Jamie Hewlett rendezésében: 

 

https://recorder.blog.hu/2010/12/25/gorillaz_karacsony
A Gorillaz karácsonyi ajándéklemeze
süti beállítások módosítása