Az örmény hatóságok az emo stílus ellen

2010.12.11. 16:51, -recorder-

Az Európa és Ázsia találkozásánál fekvő kis kaukázusi ország rendőrsége nem tűri meg tovább a dekadens stílust, és határozott lépéseket tesz az emo követői ellen.
 
Jó érzés tudni, hogy vannak olyan országok, ahová még lassabban érnek el a különböző divatműfajok. A máshol négy-öt éve tetőző emo hullám Örményországban mostanában éli a virágkorát – és kezdi idegesíteni a hatóságokat. Az ország fővárosában, Jerevánban, a rendőrség megpróbál nyomást gyakorolni a divatőrület követőire, mondván, hogy az emós szubkultúra aláássa a társadalmi stabilitást, azáltal, hogy a rajongók öngyilkos hajlamúak lesznek! A boszorkányüldözés részeként a rendőrök szúrópróbaszerű motozásokat tartanak az iskolákban – szakadt nadrágokat, testékszereket és fekete kesztyűket keresnek, illetve bármilyen rózsaszínű és fekete ruhadarabot, ami szerintük az emo imidzsbe illik. A diákok szerint a zsaruk mindenkire rászállnak, aki már szimpla rockrajongó kinézetű, noha egy felmérésből kiderült, hogy a 2010-ben öngyilkosságot megkísérlő 38 örmény fiatal közül csupán kettő volt a mozgalom követője.
 
„Nem szeretem az emósokat, ki nem állhatom őket” – jelentette ki Alik Sargsian helyi rendőrparancsnok, hozzátéve, hogy szerinte az emo rajongók veszélyesek, és hogy eltorzíthatják az örmény génállományt. Nem ez az első alkalom, hogy a nehezen körülhatárolható mozgalom tagjai kihívják maguk ellen a népharagot: korábban Moszkvában került sor óriási emoverésekre, tavalyelőtt pedig Chilében és Mexikóban történtek különböző befenyítések; előbbi országban a punkok és a rockabilly fazonok, utóbbiban pedig a skinheadek agyabugyálták el rendszeresen a kisminkelt depressziós fiatalokat.
 
(rollingstone.com)

 

íme, egy veszélyes örmény együttes, a KED duó Es Emo Chem című dala:

Címkék: emo
https://recorder.blog.hu/2010/12/11/az_ormeny_hatosagok_az_emo_ellen
Az örmény hatóságok az emo stílus ellen
süti beállítások módosítása