Hol Van Ilyenkor a Rendőrség!?

2010.11.28. 13:15, -recorder-

Új magyar indie szupergrupp alakult a Hangmás, a Radio Panic (korábban: Panic Radio) és az EZ Basic tagjaiból. A Hol Van Ilyenkor a Rendőrség!? névre keresztelt formáció november 26-án indította el Facebook-profilját, ahová a zenészek egy sereg fotót is feltöltöttek, az Info rovatba pedig a „Punk Punk Punk” stílusmeghatározást írták. Az alakulás hátteréről a frontember, a Hangmás éléről ismert Minda Endre nyilatkozott a Recordernek.


„E
z egy egyszeri poén, az indie karácsonyra álltunk össze, ami idén a Corvintetőn lesz, december 26-án. Öt-hat feldolgozást fogunk játszani. Hogy pontosan miket, az még titok, de mindegyik a hetvenes-nyolcvanas évekből való klasszikus punk szám.”
 
Az alkalmi formációban a Hangmás hat tagjából hárman is benne vannak: az énekes Minda Endre mellett a szólógitáros Pogár László és – a megszokott basszusgitárja helyett ezúttal szintetizátorokon játszó – Kabai Gergő. A Hol Van Ilyenkor a Rendőrség!? felállásában rajtuk kívül a Radio Panic (a nemrégiben nevet cserélt Panic Radio) basszistája, Sívó Dániel szerepel még, illetve Tóth András dobos, aki a Panic Radio mellett a Supersonicból is ismerős lehet, de az utóbbi időben leginkább az EZ Basic fellépésein talákozhatunk vele (ott 2004 óta számít hivatalos zenekari tagnak).

András szinte mindegyik magyar indie zenekarban játszik! Többször játszottunk már együtt: volt, hogy a Hangmásba is beugrott dobolni, amikor a mi dobosunk nem ért rá, de én is beálltam már EZ Basic-koncerten vendégként énekelni” – mondta Endre, aki arra a kérdésre is válaszolt, hogy a Gumipop kollektíva által szervezett indie karácsonyok sokéves történetében felvonuló számos alkalmi formáció közül ez a mostani miért kapott hivatalos nevet és Facebook-oldalt: „Ez egy poén, pont azért, hogy komolynak tűnjön a dolog, miközben persze nem az. De ki tudja, még az sem lehetetlen, hogy egyszer tényleg lesz majd valami folytatása.”
 
(Recorder)

(fotók: Minda Kornél)
http://www.facebook.com/pages/Hol-Van-Ilyenkor-a-Rendorseg/163841893651039
http://www.hangmas.hu
http://www.panicradio.hu
http://www.ezbasic.hu

a Hangmás és a Panic Radio tagjainak közös dzsemmelése egy 2007-es szilveszteri házibulin:

 

a Hangmás az Atomic című 1979-es Blondie-slágert játssza a 2007-es Gumipop Indie Xmas partin:

 

https://recorder.blog.hu/2010/11/28/hol_van_ilyenkor_a_rendorseg
Hol Van Ilyenkor a Rendőrség!?
süti beállítások módosítása