Új zenekart alapított Damon Albarn és Flea

2010.11.04. 09:09, -recorder-

A Blur és a Gorillaz frontembere a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa mellett a veterán afrobeat dobossal, Tony Allennel zenél együtt új együttesében.
 
Damon Albarn egyszerűen nem tud nyugton maradni. A dalszerző-énekes a rendkívül sikeres 2009-es Blur-újraegyesülés után 2010-ben a Gorillaz élén adott ki újabb sikeres lemezt (Plastic Beach), majd nagyszabású turnéra indult a projekttel, számos sztárvendég társaságában. Legújabb nyilatkozata szerint azonban még több vasat is tart a tűzben – ezek közül az egyik egy olyan zenekar, melyben Flea és Tony Allen a két fő partnere. Az eredetileg Michael Balzaryként született, részben magyar származású Flea, aki főállásban ugye az amerikai Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, már Albarn előtt is zenélt egy nagynevű brit frontemberrel közös együttesben: a közelmúltban tagja volt a Radiohead-vezér Thom Yorke szólóprojektjéhez verbuvált Atoms For Peace koncertzenekarnak. Ami pedig Tony Allent illeti, ő már Albarnnal is dolgozott: az afrobeat feltalálójának tekinthető, Fela Kuti dobosaként hírnevet szerző zenész tagja volt már a 2006-2007 táján működő – és a Szigeten is fellépő – The Good, The Bad & The Queen nevű szupergruppnak (amiben Albarn és Allen mellett a Clash-basszista Paul Simonon és a Verve-ből ismert Simon Tong gitáros zenélt együtt).
 
A hírek szerint ez a legújabb formáció afrobeates hatásokat mutat, és már majdnem elkészült bemutatkozó lemezével. „Flea neve tulajdonképpen a Fela anagrammája, és Flea nagyon szereti ezt a fajta zenét” – mondta Damon Albarn, de a zenekar nevét egyelőre nem árulta el. Azt viszont igen, hogy nem kizárt valamikor a jövőben egy újabb The Good, The Bad & The Queen-album lehetősége, ráadásul időközben már a negyedik Gorillaz-lemez munkálatai is elkezdődtek (a 2010-es évet végigturnézó projekt a napokban egy Doncamatic című vadonatúj dalt már be is vett a koncertporgramjába), bár egy újabb turné lehetőségét Albarn kb. öt-hat évig nem tartja valószínűnek. „Van egy kislányom, és nem szép dolog ennyit távol lenni tőle” – tette hozzá az énekes, majd azt is elárulta, hogy szívesen készítene egy szólóalbumot: „Megígértem magamnak, hogy egyszer majd csinálok egy igazi balladalemezt – az lehetne a címe, hogy Damon Albarn Sings Ballads, vagy valami ilyesmi.

   
(nme.com)

http://gorillaz.com

 

https://recorder.blog.hu/2010/11/04/uj_zenekart_alapitott_damon_albarn_es_flea
Új zenekart alapított Damon Albarn és Flea
süti beállítások módosítása