Drogügyekben adna tanácsot az Eagles gitárosa

2010.11.01. 15:20, -recorder-

Joe Walsh saját kábítószeres tapasztalatai alapján nyújtana segítséget az egyre nagyobb drogproblémákkal küzdő ausztráloknak.
 
Az amerikai Eagles együttes egyik gitáros-énekese, a 63 éves Joe Walsh (képünk bal szélén) felajánlotta, hogy szívesen lenne az ausztrál kormány alkohol- és drogügyi tanácsadója. A neves rockzenész John Brumbynak, Victoria állam kormányzójának ajánlotta fel segítségét – egyrészt azért, mert véleménye szerint korábbi saját függősége alapján érdemben hozzá tud szólni a témához, másrészt immár 17 éve józan és drogmentes életet él, tehát tisztán látja a dolgokat. A hírek szerint azért az ausztrál kormánynak ajánlotta fel szolgálatait, mert a nyolcvanas évek második felében sokat élt Ausztráliában és Új-Zélandon, és a kilencvenes évek elején épp egy óceániai utazás hatására döntött úgy, hogy felhagy a tudatmódosítókkal. „Szeretnék beszélni melbourne-i vezetőkkel és politikusokkal” – nyilatkozta Walsh a helyi Herald Sun napilapnak, hozzátéve: „A függőség egy kóros betegség, de az emberek, ha segítséget kapnak, ismét hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak. Remélem, hogy az ausztrál vezetőkhöz eljut az üzenetem.” A gitáros-énekes aktivista tevékenysége egyébként nem veszélyeztetné az Eagles turnéját, a zenekar ráadásul decemberben épp Ausztráliába látogat.
 
A hetvenes ébek elején szólóelőadóként is népszerű Joe Walsh a legsikeresebb Eagles-stúdióalbum, a Hotel California című album 1976-os felvételei óta tagja az együttesnek, mely az 1980-as feloszlást követően 1994-ben alakult újjá turnézni, ám a csak 28 éves kihagyás után, 2007-ben állt elő új stúdiólemezzel (a Long Road Out Of Eden című visszatérő dupla album óriási sikert aratott, az év legjobban fogyó lemezei között volt, több mint hatmillió példány kelt el belőle).
 
(nme.com)
 

http://www.joewalsh.com
http://www.eaglesband.com

Joe Walsh egy 1973-as szólóslágerét énekli egy 1977-es Eagles-koncerten...

...és teszi ugyanazt 32 évvel később, 2009-ben:

Címkék: folk rock eagles
https://recorder.blog.hu/2010/11/01/drogugyekben_adna_tanacsot_az_eagles_gitarosa
Drogügyekben adna tanácsot az Eagles gitárosa
süti beállítások módosítása