A Bush énekese beismerte fiatalkori homoszexuális viszonyát

2010.10.15. 10:56, -recorder-

Gwen Stefani férje, a 45 éves Gavin Rossdale másfél évtizednyi tagadás után elismerte, hogy a nyolcvanas évek elején viszonya volt a korszak transzvesztita sztárjával, Marilynnel.
 
Gavin Rossdale, aki – Institute nevű 2005-ös projektjének és Wanderlust című 2008-as szólóalbumának sikertelen kísérletei mellett – főként Gwen Stefani férjeként és két gyermeke apjaként tündökölt az elmúlt években (amúgy viszont a nyolc év szünet után idén ismét összeállt és 2011-re új albumot ígérő brit Bush együttes gitáros-énekes frontembere), bevallotta, hogy tinédzserkorában homoszexuális kapcsolatba keveredett Marilynnel, akit a Visage-alapító Steve Strange és Boy George mellett a new romantic mozgalom egyik elindítójaként tartanak számon. A Calling Your Name-mel 1983-ban a brit Top 10-be is jutó (amúgy Peter Robinson néven anyakönyvezett) transzvesztita énekes és az ifjú Rossdale afférjáról először Marilyn jóbarátja, Boy George szellőztetett meg infókat Take It Like A Man című 1995-ös önéletrajzi könyvében, ahol több éven át tartó kapcsolatról beszélt (mint azt a nyolcvanas évek brit popsztárjairól szóló cikkünkben is említettük, Boy George-ot többen is beperelték memoárja miatt).

Gavin Rossdale akkor határozottan tagadta a dolgot, ahogy tagadott Marilyn is, azonban ő néhány évvel évvel később beismerte, hogy mindezt csak a Bush-sal akkoriban – a grunge korszakban – befutó Rossdale karrierjének védelme miatt tette (Marilyn elmondása szerint egy öt éven át húzódó kapcsolatról volt szó).
 
Rossdale beismerésére egészen mostanáig kellett várni. Az október végén 45. születésnapját ünneplő Bush-frontember a Detalis magazinnak adott interjújában bevallotta a homoszexuális kapcsolatot, de csak egyszeri kísérletezésnek állította be azt: „Jézusom, ha 17 éves vagy, szerintem nincs semmi kivetnivaló semmiben – az ember így tud meg többet az életről. Ez része a felnőtté válásnak.” Gwen Stefani véleménye az ügyben még nem ismert.  
 
Gavin Rossdale múltjából már máskor is kerültek elő meglepetések: 2004-ben például egy apasági teszt nyomán kiderült, hogy a keresztlánya, Daisy Lowe valójában a lánya – Pearl Lowe énekesnővel való 1988-as afférjának gyümölcse (Pearl Lowe, aki a kilencvenes években a Powder és Lodger nevű britpop együttesekben énekelt, ma már a Supergrass dobosának, Danny Goffey-nak a felesége).

(Gigwise)

http://www.bushofficial.com/

 

 

https://recorder.blog.hu/2010/10/15/a_bush_enekese_beismerte_fiatalkori_homoszexualis_viszonyat
A Bush énekese beismerte fiatalkori homoszexuális viszonyát
süti beállítások módosítása