Kihirdették a BT Digital Music Awards győzteseit

2010.10.02. 11:26, -recorder-

A zeneipar digitális szegmensére koncentráló díjkosztón – melyet 2001 óta most rendeztek meg tizedik alkalommal – a közönség és a zsűri szavazatai alapján is hirdettek győzteseket, néhány különleges kategóriában is.
 
A londoni Roundhouse-ban rendezték meg a BT Digital Music Awards ez évi gáláját, melyen több neves előadó is fellépett, többek között az év egyik legjobb női poplemezét jegyző Marina & The Diamonds, a Scouting For Girls, Professor Green, Ne-Yo és az első albuma előtt álló ifjú londoni rapper, Tinie Tempah. A közönség szavazatai alapján érdekes módon a Take Thatbe mostanában visszatérő Robbie Williams lett az év szólóelőadója, a Girls Aloudból szólókarriert kezdő Cheryl Cole pedig az év énekesnője (utóbbi vitte haza a legjobb dal díját is a Fight For This Love-ért). A mintegy félmillió szavazó szerint a legjobb együttes egy tévés tehetségkutatón felfedezett bojgrupp, a JLS, mely a legjobb videoklip díját is elnyerte (Everybody In Love), Dizzee Rascal lett a legjobb független előadó, Tinie Tempah a legjobb új felfedezett, de  a szórásból természetesen nem maradhatott ki Lady Gaga sem (legjobb nemzetközi sztár). Díjazták azt is, hol lehet felfedezni a legjobb új zenéket lehet (BBC Introducing), továbbá a legjobb honlapot, ahol zenét lehet hallgatni (YouTube) és a legjobb zeneboltot is (iTunes). A zenekari oldalak versenyében nyert a Muse hivatalos (muse.mu) és rajongói honlapja is (muselive.com), a legjobb zenei blog pedig a brit The Music Fix lett.
 
A szakmai zsűri is szavazott pár kategóriában: az év előadója a Gorillaz (a virtuális zenekar kapta a legjobb promóciónak járó díjat is az Escape To Plastic Beach játékért), az év nagy befutója Professor Green, az év eseménye egy live stream formájában az egész világon megtekinthető koncert (Nokia presents Rihanna Live), a legjobb rádióműsor/podcast Adam Buxton brit komikus Big Mixtape című műsora (mely a BBC 6 Music digitális adón fut), a legjobb újítás a Songkick (mely lényegében a Twitter és a Wikipedia előnyeit kombinálja a koncertlátogatók számára), a legjobb alkalmazás pedig a Pendulum-féle Witchcraft Experiment Facebook-applikációja lett.

 

http://www.btdma.com

https://recorder.blog.hu/2010/10/02/kihirdettek_a_bt_digital_music_awards_gyozteseit
Kihirdették a BT Digital Music Awards győzteseit
süti beállítások módosítása