The Count & Sinden: Mega Mega Mega

2010.10.01. 09:10, -recorder-

(Domino/Neon Music, 2010)
 
A Basement Jaxx tündöklése és bukása óta London egyre elkeseredettebben keresi a következő nagy tánczenei formációt, az elektronikus zene azonban a grime és dubstep térhódításával ismét egy olyan földalatti birodalomban uralkodik, ahol az új tehetségeknek eszük ágában sincs kereskedelmi babérokra törni. Emiatt jobb híján mindenki a bassline/fidget house színtérről már korábban ismert Joshua "Hervé" Harvey-nak és Graeme Sinden nevű társának duójára, vagyis a Count & Sindenre próbálja ráerőltetni ezt a szórakoztatóipari szerepet, és egyelőre úgy tűnik, hogy a két DJ-producernek bejön az elképzelés.
 
Persze ehhez azért kellett az is, hogy 2008-ban jókor írják meg a Beepert, ami az akkoriban mindenre nyitott tömegfogyasztói rétegnél országtól függetlenül szinte mindenhol rövidebb-hosszabb ideig a dance chart élére repítette őket (még Magyarországon is). Mega Mega Mega című bemutatkozó albumukkal viszont megmutatják, hogy nem csak sablonra tudnak dolgozni: rengeteg más elképzelésük is van a jó dance album koncepciójáról.
 
Természetesen túlzás lenne azt mondani, hogy minden felvétel jó ezen a lemezen, de majdnem mindegyik slágergyanús, és jelentősen túlmutatnak a Beeper electrohouse-án (sőt nagy megkönnyebbülésre az a zene rá sem került). A szerzőpáros az utóbbi években popszinten is jól bevált stílusokat alkalmazva teremt kellemes partihangulatot. Sok a rap, de még több a kemény basszus. A Mystery Jets indie rockereivel felvett After Dark finomkodása nagyjából arra jó, hogy mindenki figyelmét megragadja a gyűjtemény, jobbára azonban annál sokkal húzósabb és fülledtebb ütemekkel operálnak, egyszerre felhasználva az electróval megbolondított hiphop (Do You Really Want It) és a tribal house (Elephant 1234) tökéletesre csiszolt elemeit. Bátrabb pillanataiban még a UK funky felé is kaccsint egyet-egyet a duó: az instrumentális Desert Rhythm, illetve az év fehér dance üdvöskéjével, Katy B-vel felvett Hold Me az album két legjobb pillanata.
 
9/10
 
Velkei Zoltán

 

http://www.myspace.com/countandsinden

 

https://recorder.blog.hu/2010/10/01/the_count_amp_sinden_mega_mega_mega
The Count & Sinden: Mega Mega Mega
süti beállítások módosítása