Killing Joke + First Aid 4 Souls

2010.10.01. 08:48, -recorder-

A38 Hajó, 2010. október 5.

Egy héttel Absolute Dissent című legújabb lemezének megjelenése után Magyarországra érkezik a poszt-punk és indusztriál zenék egyik meghatározó együttese, a hetvenes évek vége óta aktív brit Killing Joke. Az előzenekar egy hazai elektro-indusztriál formáció.

A masszív hangzású Absolute Dissent a Killing Joke első albuma Paul Raven basszusgitáros 2007-es halála óta (amúgy az együttes 13. sorlemeze), ami pedig a többieket illeti: az eredeti felállást, az alapító tagokat láthatjuk, akik Raven temetésén döntöttek újra úgy, hogy közösen folytatják. Jaz Coleman (ének), Kevin „Geordie” Walker (gitár), a producerként is komoly tényezővé lett Martin „Youth” Glover (basszus) és a két évtized után visszatért Paul Ferguson (dob) egészen biztosan elvarázsolja a hajó közönségét, nem csak az új dalokkal, hanem nyilván a klasszikusokkal is (mint például az itt kontextusba helyezett Eighties). A négy alaptagot billentyűsként  Reza Udhin, az Inertia együttes frontembere kíséri a koncerten.

Az előzenekari poszton a First Aid 4 Souls kollektíva lép fel: Gazdag István elektro-indusztriál projektje 2008-ban a legendás brit független kiadónál, a Some Bizarre-nál jelentette meg My Favourite Pain című albumát (melyhez egy bónuszlemez is tartozott a kiadó neves művészeinek – Cabaret Voltaire, Coil, Depeche Mode, Einstürzende Neubauten, Soft Cell, Swans, Test Dept – számaira készített FA4S-remixekből), 2009 végén pedig Brutpop címmel adta ki legújabb anyagát.

Jegyár: 4000-5000 Ft

http://www.killingjoke.com/
http://www.firstaid4souls.com

https://recorder.blog.hu/2010/10/01/killing_joke_first_aid_4_souls
Killing Joke + First Aid 4 Souls
süti beállítások módosítása