Mani kontra Hooky

2010.09.10. 23:51, -recorder-

Mani, a Stone Roses egykori és a Primal Scream jelenlegi basszusgitárosa csúnyán beszólt a Joy Divison és a New Order egykori basszistájának, Peter Hooknak.
 
Gary Mounfield alias Mani alaposan odamondogatott basszusgitáros földijének, Peter Hooknak alias Hookynak. Mint ismert, Hook az utóbbi időben a Joy Division-hagyatékot némiképp kisajátítva amolyan tribute koncerteket tart, ahol a manapság oly sokat megidézett zenekar 1979-es debütalbumának, az Unknown Pleasuresnek az anyagát egy az egyben előadja sessionzenészekkel. Hooky annyira belejött már a nosztalgiaturnéba, hogy teljes mértékben elhanyagolta Freebass nevű szupergruppját, melyet két másik neves manchesteri basszusgitárossal, Andy Rourke-kal (a Smiths egykori tagjával) és a már említett Manivel alapított.
 
Évek óta lehetett tudni a projekt létezéséről és 2010-re végre elkészült a debütáló album is It’s A Beautiful Life címmel, de még mielőtt szeptember 20-án fizikai formában is lemezboltokba került volna, a zenekar bejelentette feloszlását. Maninek több se kellett, a Twitteren valóságos tirádát zúdított Hookyra. „Három dolog látszik az űrből: a kínai nagy fal, Peter Hook pénztárcája, ami az Ian Curtis véréért kapott pénzzel van tele, meg a Manchester City üres vitrinje. Nekem rendben van a karrierem, úgyhogy én nem szorulok rá arra, hogy a múlt dicsőségéből éljek meg” – hőbörgött a Primal Scream basszistája, és még hozzátette: „Holnap visszatérek az igazi játékosokhoz. Nincs időm és energiám tehetségtelen nosztalgiázó idióta kurvákra.”

Mani oldala, a http://twitter.com/Maniscream azóta már nem működik.

 

https://recorder.blog.hu/2010/09/10/mani_kontra_hooky
Mani kontra Hooky
süti beállítások módosítása