Idén is nemzetközi sztárokkal jön a balatoni nyár

2024.04.10. 14:01, srecorder

295919629_656190019202858_248448899941362887_n.jpg

Gregory Porter Veszprémben, a Morcheeba Paloznakon, Jan Blomqvist Tihanyban, a Purple Disco Machine és Elderbrook Zamárdiban, a hazai zenészek – Azahriahtól Zoránig – pedig mindenhol ott lesznek Kapolcstól Balatonfüreden és Keszthelyen át Siófokig idén nyáron a Balatonnál. A Bagossy Brothers Company biciklis miniturnét is szervez a tó körül.

A MOL Nagyon Balaton 12 éve fogja össze a balatoni régió izgalmas produkcióit, évente kb. egymillió érdeklődőt vonzva. A 2024-es szabadtéri programok sorát a Be Massive Horizon nyitja Balatonbogláron május 25-én, majd június 8-án Szántód-Tihany között félúton az új kompok avatójával folytatódik a Horizon-partik sorozata. A ZamJam megújult formában, ingyenes rendezvényként május 31. és június 2. között jön Zamárdiba, ahol többek közt fellép a Hot Jazz Band és Charlie, de lesznek jazzkoncertek, kertmozi, Trabant-túra és irodalmi terasz is – plusz tihanyi panorámás tűzijáték.

Júniustól a Plázs Siófok többek között az Edda, Dzsúdló, a Neoton Família vagy éppen a Quimby koncertjeivel és dj-kkel, a Kultkikötő programjai Balatonszárszótól Alsóörsön át Balatonföldvárig színházzal, filmklubbal, klasszikus és könnyűzenei programokkal – többek között fellép Kollár-Klemencz László, A GRUND, azaz a vígszínházi fiúzenekar, Bősze Ádám és Mucsi Zoltán is – várja a Balatonhoz látogatókat.  A hónap utolsó hétvégéjén a 6. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztiválon nemzetközi és hazai utcaszínházi attrakciók, gólyalábasok, bábművészek, artisták és zenészek lepik el Balatonalmádit.

A Balaton Piknik, a MOL Nagyon Balaton kockás-pokrócos utazó fesztiválja június 14. és 16. között szokás szerint új helyszínre, ezúttal Tihanyba érkezik. Napközben bemutatják a város ismert és rejtett kincseit, éttermeit, kávézóit, csodás helyeit. A fő helyszínen szombaton és vasárnap piac, kortárs művészek pop-up tárlatai, estefelé pedig a hely hangulatához illő zenekarok, hazai és világsztár dj-k várják a Balaton Piknik közönségét. Worakls és Jan Blomqvist mostanra igazolt az idei line-upba, a jegyelővétel napokon belül elindul.

Július 3. és 6. között a legismertebb elektronikus zenei sztárok és „beach-hangulat” költözik Zamárdiba a Balaton Soundon, amely idén is otthont ad a B my Lake fesztiválnak és techno-sztárokat vár a tó mellé. Csak néhány név a programból: Adam Beyer, Juliet Fox, Paul Kalkbrenner, Alison Wonderland.

A VeszprémFesten július 16-20. között Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint José Cura lép fel a História kertben felállított nagyszínpadon, Snétberger Ferenc pedig három nap, három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a Művészetek Völgye több ezer programmal, többek között az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt és a Platon Karataev koncertjeivel vár mindenkit július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. A Paloznaki Jazzpikniken augusztus 1. és 3. között Anastacia, The Brand New Heavies, a Morcheeba, Izo FitzRoy és Tony Hadley is koncertet ad. Innen nem messze pedig különleges és izgalmas produkciókkal telik meg a belváros: július végén újra Veszprémi Utcazene Fesztivál!

Mára a STRAND Fesztivál lett a Balaton régió egyik legfontosabb eseménye. A hazai klubok és koncerthelyszínek főszereplői adják egymásnak a színpadot augusztus 22. és 24. között. Többek között érkezik Azahriah, a Bagossy Brothers Company, Majka, Dzsúdló és Beton.Hofi, a nemzetközi szintérről pedig Alok, Elderbrook és a Chase & Status is. A páratlan koncertkínálat mellett fontos hívószó a cirkuszok világa, amely nemcsak a színpadokon köszön vissza, a közönség is kipróbálhatja magát az artisták világában. Emellett pedig a STRAND minden bizonnyal az egyik legszebb hazai fesztivál helyszín, közvetlen a víz partján, tihanyi panorámával a háttérben. 

A 2013 óta működő MOL Nagyon Balaton programjához idén is érkeznek új szereplők. A Bagossy Brothers Company ezúttal nem csak egy koncerttel, hanem Balaturné címmel egy biciklis balatoni sorozattal keres fel öt helyszínt a tó körül. Új helyszín Balatonakarattyán a Peter’s Terasz, ahol a szőlő árnyékában már április végétől elindul a színes koncertkínálat. A rockereket a Tábor Fesztivál várja Alsóörsön augusztus 28. és 31. között negyvennél több külföldi és hazai előadóval, köztük olyan nevekkel, mint a Stratovarius, a Toy Dolls és a Korpiklaani. Már-már tradíció, hogy június első szombatján a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel és egy napra a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep a Szent György-hegy HAJNALIG eseményen. Fellép Bödőcs Tibor, a Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma és a Platon Karataev – irodalom a kertben, koncertek a dombon, beszélgetések, film és sokféle zalai íz, táj és történet vár Zala legszínesebb kulturális fesztiválján, a Margófeszten.

További információ a MOL Nagyon Balaton honlapján: https://molnagyonbalaton.hu.

https://recorder.blog.hu/2024/04/10/iden_is_nemzetkozi_sztarokkal_jon_a_balatoni_nyar
Idén is nemzetközi sztárokkal jön a balatoni nyár
süti beállítások módosítása