Jövőre újra Budapesten játszik LP

2023.10.17. 08:20, srecorder

lp_2.jpg

Két Parkos és egy VOLT-os fellépése után 2024. március 7-én a Budapest Arénában koncertezik LP, aki Rihannának és Chernek is írt dalokat, majd saját jogán is izgalmas popsztárrá nőtte ki magát.

A 2000-es évek elején megjelent, rockos szólólemezei még nem arattak sikert, de előadói képességei révén LP zeneműkiadói szerződést kötött, és olyan előadóknak írt dalokat, mint Rihanna, Cher, a Backstreet Boys, Céline Dion vagy Christina Aguilera. 2014-ben már saját anyaga, a Forever For Now, és az áttörést hozó Into the Wild kislemez váltott ki nagy érdeklődést, amit egy televíziós reklámban hallhattak először az emberek, és elkezdtek keresgélni az interneten, hogy ki énekel benne.

Aztán 2016-ban jött a Lost On You című folkballada, amivel egy csapásra ismert lett, és 18 országban vezette a slágerlistát. Az azonos című lemez röpítette a csúcsra, majd a 2018-as Heart to Mouth albumával is tartotta LP a lendületet, olyan dalokat szállítva, mint a Recovery és a Girls Go Wild, amely 2019 legtöbbet játszott rádiós slágerei közé is bekerült. Azóta kétszer is fellépett a Budapest Parkban (2018, 2021) és egyszer a VOLT Fesztiválon (2019), első magyarországi koncertje előtt interjúztunk is vele. Akkor azt mondta, szerinte a rossz időzítés miatt tartott ilyen sokáig, hogy felfedezzék („meg a karma akarta így”), a popsztároknak szerzett dalai közül pedig a Rihannának írt volt a kedvence, a Cheers (Drink to That): „Az egészen más volt, mint amiket általában írok, még magamat is megleptem vele. Emellett kicsit sokkoló is volt, hogy egy ennyire híres énekesnővel dolgozhattam együtt. Nagyon boldoggá tett.”

„SOKKOLÓ VOLT EGYÜTT DOLGOZNI RIHANNÁVAL” – LP-INTERJÚ

LP negyedik hazai koncertje 2024. március 7-én lesz a Sportarénában, ahol szeptember végén megjelent, Love Lines című albumát is bemutatja. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2023/10/17/jovore_ujra_budapesten_jatszik_lp
Jövőre újra Budapesten játszik LP
süti beállítások módosítása