Látomás és valóság

2023.07.17. 12:00, trecorder

335662373_585031913556626_6557130007629254731_n.jpg
(X) Sör és zene művészete, avagy a mindenkiben buzgó kreativitás kiteljesedése, amely két, szinte teljesen különböző társaságot kötött össze.

A REKETYE BREWING

2014-ben az első főzde, ami hazai piacon kiemelkedő minőségű alapanyagból dobozos sört gyárt és palettája a klasszikus lagertől kezdve a sós-savanyú gose-on át a cseresznyés-sajttortás Berliner Weisse-ig terjed.

A családi vállalkozás legfőbb jellemzői a nyitottság és a kreativitás. Az ötletelésben, a receptek megtervezésében mindenki részt vehet, a kész sörök ezért tükrözik ezt a sokszínűséget, lendületet.

Az alapgondolat, hogy egy remek sör mellett közösséget és valami maradandót alkothatnak, adja a motivációt a folyamatos fejlődéshez. A terméken kívül a címkék sajátos, elgondolkodtató vagy éppen szórakoztató designja is tovább emeli az élményt, amit egy igazán jó sör adhat.

AZ ESTI KORNÉL

A 2006-ban Mezőtúron létrejött rockzenekar az alapítás pillanatától megalkuvásoktól mentesen, teljes alkotói autonómiában működik. Hat nagylemezzel és számos teltházas koncerttel a háta mögött a mai napig ugyanaz motiválja az együttest: állítani valamit a világról és azt a lehető legnagyobb szabadsággal zenei formákba önteni. Felszínes, könnyed témák helyett a zenekar szövegeit a melankolikusabb, mélyebb rétegek jellemzik.

A KAPCSOLÓDÁS

Vajon mi köthet össze ennyire más területeken tevékenykedő embereket? Erre egy lehetséges válasz az Éjszaka van című dal szövegrészlete: a Látomás és Valóság. Ezt képviseli a projekt, ez lett a sör neve – megvalósult egy ötlet. „Itt nem szponzorációról van szó, hanem együttműködésről, mert büszkék vagyunk egymás munkájára és közösen létrehozunk valamit” – hogy a zenekar menedzserét, Koncz Balázst idézzük.

A kezdeményezés a főzde oldaláról jött, ahol az Esti Kornél-rajongó kolléga, Sári felvetette az ötletet, hogy mennyire jó lenne egy közös projekt, egy sör. A Látomás és Valóság ekkor lépett a látomás stádiumába.

Az együttes tagjai kiindulópontként a keserű, a borongós és a bohém jelzőket nevezték meg, a Reketye Brewing ezek alapján folytatta a sör tervezését. Egyre erősebben csúsztak át a valóságba, annak ellenére, hogy a sört még el sem kezdték lefőzni. A recept összeállt, a sörfőzők megálmodták a komlók tökéletes kombinációját egy 5,5%-os IPA-alaphoz.

A sörpremier egy beszélgetéssel indult az A38 színpadán, amelyben az együttes történetéről, a főzdéről és magáról a projektről is szó esett. Winkler Róbert moderálta a dobozos sörök gyakori szisszentésével tarkított társalgást, ahol a főzdét Reketye-Trifán Zoltán képviselte.

A folytatás az Esti Kornél frenetikus koncertje volt, amit a főzde alapítója már a tomboló közönség soraiban élvezhetett. Nem kérdés: a premier sikeres volt, mindenki örült. Ez már a valóság – nomen est omen –, és Sári látomása beteljesedett.

ESTI KORNÉL A JÓNÁSBAN

A sikeres bemutató és a közönség reakciói egyértelművé tették, hogy kell egy újabb találkozó – kevesebb résztvevővel, több közös beszélgetéssel, akusztikus zenélgetéssel, sörkóstolással.

A Jónás Craft Beer & Food ideális helyszín lesz, ez a Reketye Brewery második otthona, időpontja pedig július 20-a.

Bővebb információk a Jónás Craft Beer & Food, a Reketye Brewing és az Esti Kornél közösségimédia-oldalain olvashatóak.

Az együttműködés bátran nevezhető sikersztorinak, ami remélhetőleg itt még nem ér véget, és további folyékony képzőművészeti alkotásokat élvezhetünk majd igazán jó zenével párosítva. A két csapat nagyon hisz a folytatásban.

https://recorder.blog.hu/2023/07/17/latomas_es_valosag
Látomás és valóság
süti beállítások módosítása