A Rammstein énekesét is elvarázsolta a VéNégy Fesztivál sztárfellépője, KOVACS

2023.05.23. 13:42, trecorder

kovacs_nl_1.jpg
(X) Idén tizedik alkalommal ünnepelhetjük a színházat és a hazai, illetve nemzetközi könnyűzenét a Dunakanyar mesés atmoszférájában. A Nagymaroson, június 22. és 25. között megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a 10. Színházi Olimpia keretében világklasszis színházi és utcaszínházi produkciókkal, valamint a korábbiaknál is izgalmasabb zenei előadókkal várja a látogatókat, a V4-
országok tehetségei mellett jordániai és hollandiai fellépőkkel kiegészülve. Az idei év headlinere a holland souldíva KOVACS lesz, aki ahányszor csak visszatér Magyarországra, mindig otthon érzi magát. 

A bársonyos hangú holland díva, Sharon KOVACS (nyitóképünkön) zenéjét nehéz műfaji kategóriákba sorolni. A My Love vagy a 50 Shades of Black című slágerek énekesnője önmagát soulelőadónak tartja, különösen mert a szívét és lelkét is beleadja saját szerzeményeibe.

„Amikor dalokat írok, törekszem arra, hogy a lehető legőszintébben foglaljam szavakba a sebezhetőségemet. Ezt tartom a valódi erőmnek. Akárhányszor írok egy témáról, az valahol mélyen bennem gyökerezik, és ki akar törni.”

A 33 éves, Amy Winehouse, Etta James, Nina Simone – és David Bowie – inspirálta énekesnő 2016-os Sziget-koncertje után másodszor lép színpadra Magyarországon. Minden hazai látogatása gyerekkori emlékeket idéz benne, és meggyőződése, hogy minden Kovács, akivel összefut a fesztiválok backstage-eiben, távoli rokona lehet. A június 22-i VéNégy-fellépésére januárban megjelent, minden eddiginél őszintébb Child of Sin című albumával érkezik, melynek címadó dala olyannyira megfogta Till Lindemannt, a Rammstein frontemberét, hogy azonnal beszállt egy duett erejéig.

„Amikor először találkoztam Till-lel a berlini lakásán, annyira izgatott voltam, hogy remegtem és össze-vissza beszéltem. Aztán pár együtt töltött perc után rájöttem, hogy hiába emelem piedesztálra őt már hosszú évek óta, ő is csak egy ember.”

Bár KOVACS Till Lindemannt nem hozza magával 7 év utáni első magyarországi koncertjére, de így is felejthetetlen bulit ígér. Azt kéri közönségétől, hogy az este erejéig feledkezzenek meg a hétköznapi valóságról, lépjenek be az univerzumába, és hagyják magukat lebegni a soul-, funk- és jazz-dallamok szárnyán.

A VéNégy Fesztivál nemzetközi palettáját színesíti a szintén Hollandiából érkező Kraak & Smaak, akik a világ legnagyobb fesztiváljai után Nagymaroson is bemutatják funkos, hiphopos és soulos, különleges hangzásvilágukat.

A V4-ek országait képviselő fellépőkből a soul, a poszt-punk, az indie, a jazz és a dance pop rajongói csemegézhetnek igazán: itt lesz a prágai pszichedelikus Kill The Dandies!, elhozza Welcome To Kookoo Island című albumát az osztrák Cari Cari, sőt a Moderat és a Die Antwoord stíluselemeit keverő lengyel énekesnő, Ina West is színpadra lép, majd a szlovák Lash & Grey zárja a V4-es zenekarok sorát, szombat este pedig a jordániai DJ, Badaro vereti a techno ütemeket a vadregényes Duna-parti helyszínen.

lash_grey_sk.jpg                                                                                                                                                            / Lash & Grey

A Dunakanyarban letáboroznak a legnépszerűbb magyar előadók, köztük az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Belga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, a Halott Pénz és az Elefánt. A line-upot még változatosabbá teszi Ajsa Luna, Bérczesi Robi és Frenk duója, Co Lee, Dánielfy, gyuris, OIEE, valamint Saya Noé. A Hanfoglaló Program fiatal, feltörekvő zenészei is megmutatják magukat a négynapos koncertdömping alatt, fellép a Cataflamingo, a Giliszta, a Grabovski, a Heavy Brains, a Kacaj, Majré, a Mehringer, Sisi, a Slapstick?, valamint Young B!TE is.

További információk a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

Ilyen volt a tavalyi VéNégy Fesztivál:

https://recorder.blog.hu/2023/05/23/a_rammstein_enekeset_is_elvarazsolta_a_venegy_fesztival_sztarfellepoje_kovacs
A Rammstein énekesét is elvarázsolta a VéNégy Fesztivál sztárfellépője, KOVACS
süti beállítások módosítása