Valóra vált Ed Sheeran gyerekkori álma: közös dalt ír Dani Filth-szel

2022.08.30. 23:57, srecorder

edsheeran_1.jpg

Ed Sheeran elejtette egy interjúban, hogy többek közt Cradle of Filthen nőtt fel, és nem lenne ellenére csinálni egyszer egy metállemezt, mire az angol black/goth metal banda frontembere, Dani Filth azt válaszolta, hogy hiszem, ha látom. Azóta meglátták.

danifilth2.jpgNem titok, hogy korunk egyik legnagyobb popsztárja nagy metálos volt kiskorában. Ed Sheeran több interjúban is beszélt már arról, hogy a rap, a punk és a metálzenék segítségével szakadt le a szülei zenei ízléséről, és kamaszként egyik nap az Iowát hallgatta a Slipknottól, a másikon pedig az O-t Damien Rice-tól. „Hallgattam Cradle of Filthet, Slipknotot, ilyesmiket. Nem azt mondom, hogy én bármikor is be tudnék lépni ebbe a világba, de megtanultam ezeket a riffeket gyerekként gitáron. Nem gondoltam rá, hogy ilyesmi zenét csináljak, de nem lenne egyáltalán ellenemre.”

A brit Sunnak adott nyilatkozat aztán bejárta a zenei sajtót, mire Dani Filth megjegyezte, hogy hiszi, ha látja, de talán szintén suffolki srácként tud segíteni Sheerannek, ha komolyan gondolja a dolgot. És úgy látszik, komolyan gondolták, mert a Cradle of Filth frontembere azóta elejtette már, hogy megkereste őt emailben Sheeran, most pedig megerősítette, hogy nemcsak leveleztek az elmúlt időszakban, hanem aktívan dolgoznak is a közös dalukon. „Még be kell fejezünk a dalunkat Ed Sheerannel. Már elkészült egy részével, de aztán gyerekük született, ami értelemszerűen elvonta a figyelmét, mindazzal együtt, amit Ed amúgy is csinál, vagyis nagy koncerteket ad világszerte. De be fogja fejezni, erről biztosított”mondta a Kerrang!-nak.

Sheerannek mostanában kifejezetten szeret metálkodni: fél éve azzal lopta el a show-t a britek legnagyobb, de idén elég eseménytelen zenei díjátadóján, a Brit Awardson, hogy a Bring Me The Horizonnal adta elő a Bad Habits című slágerét, amit azóta kiadtak stúdióverzióban is, és eljátszottak élőben is, legutóbb a metálzenekar koncertjén a Reading and Leeds Festivalon. A Bring Me The Horizon pedig a popsztárokkal való közreműködésbe jött bele, Sheeran óta a nemrég a Szigeten is fellépett Sigriddel, Machine Gun Kelly-vel, és az ausztrál rapper Masked Wolffal is adtak ki közös dalokat.

És amikor Jimmy Kimmel még csak poénkodott azon, hogy Ed Sheeran egy családi metálfeldolgozáslemezt készít, amin Slayert, Cannibal Corpse-ot, meg Iron Maident énekel:

És ha valaki nem ismerné a Cradle of Filthet, íme egy klasszikus klipjük, amiben még a napokban elhunyt exgitárosuk, Stuart Anstis játszik.

https://recorder.blog.hu/2022/08/30/valora_valt_ed_sheeran_gyerekkori_alma_kozos_dalt_ir_dani_filth-szel
Valóra vált Ed Sheeran gyerekkori álma: közös dalt ír Dani Filth-szel
süti beállítások módosítása