HAIL.DEMO #05 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2021.12.27. 19:26, trecorder

hail_demo_5_v.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassák a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

speiz_boiz.jpgSpeiz Boiz - SpeizBanger / BrakeBottle
(Budabeats, 2021.09.13.)

A Speiz Boiz Sági ‘Vanis’ Viktor, Boros Levente és Heilig Tamás triója. Ebben a formációban a hiphopban gyökerező, de a mély pszichedéliába hajló groove-okon keresztül egészen a nyolcvanas évek rockhangzásáig kacsingató agymenéseiket játsszák le és veszik fel. Ők a magyar Khruangbinba oltott BadBadNotGood, kétszámos debütkislemezük a Budabeats legfrissebb kiadványa.



thepontiac_album_cover_johet-velunk-barki_1.jpgThe Pontiac - Jöhet velünk bárki
(GrapefruitMoon, 2021.10.28.)

Néha napos, máskor borús mindennapokról, búcsúzásokról és újrakezdésekről mesél a The Pontiac első magyar nyelvű nagylemezén, a Jöhet velünk bárkin. Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock alapokkal építkező csapat tavaly váltott át az anyanyelvi dalokra.




zomblaze_x_unknown_child_new_age_2021_cover.jpgZomblaze - New Age
(ASAN Budapest, 2021.12.07.)

A New Age EP 2013-ban jelent meg eredetileg a Chi Recordings gondozásában, és elég nagy sikere, visszhangja volt nemzetközileg is. A lemez fő témája az Unknown Child (Szurcsik Erika) Breathe Deep című szerzeményének újragondolása, a többi dal Zomblaze saját szerzeménye.





metha_dance_alone.jpgMetha - Dance Alone
(BeMassive Records, 2021.11.08.)

Tört ütemes, dallamos hangzás, ez alkalommal mocskosabb verzióban. A zene még a covid legszürkébb időszakában íródott, amikor a szorongás, a düh, az elkeseredés sokszor hatással volt a hétköznapokra. Az ebből való kitörés elengedhetetlen kelléke a zene és a tánc. A Dance Alone főműsoridős zene.



A HAIL hírei röviden:

  • Több panellel is jelentkeztünk az idei Budapest Showcase Hubon, ahova key interview-ra hoztuk Peter Quicke-t a Ninja Tune-tól, tartottunk egy kerekasztalt a nemzetközi független szektorról és beszélgettünk az EU Creative Europe programjáról is. Jövőre is ott leszünk, találkozzunk ott is!
  • A HAIL őszi workshopjainak videója hamarosan elérhető lesz az Egyesület YouTube-csatornáján, iratkozzatok fel, hogy ne maradjatok le!

 

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!

haillogok_1_2_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/12/27/hail_demo_05_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #05 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása