Mariah Carey színt vallott az eltitkolt grunge lemezéről

2020.09.28. 11:30, Gaines

mariahcarey_grunge.png

A héten jelenik meg Mariah Carey memoárja, a The Meaning Of Mariah Carey, a sztár pedig közzétett az önéletrajzi kötetből egy részletet, amelyből kiderül, hogy a kilencvenes évek közepén stikában megírt és felvett egy alterrock albumot. De miért nem hallottunk eddig erről?

Hát azért, mert nem a saját neve alatt tette. Carey 1995-ben a Daydream című lemezén dolgozott a stúdióban, és levezetésképpen kitalált magának egy grunge-os, punk, altrock alteregót, "csak poénból, bár átsegített néhány nehéz napon". Szerzett is egy lemeznyi dalt, majd akkori lakótársával, Clarissa Dane-nel stúdióba vonultak, és felvettek egy albumot, amelyen Clarissa énekelt, Carey pedig háttérvokálozott "egy rejtett sávon". A Someone's Ugly Daughter című korong a Chick zenekar neve alatt jelent meg, amelynek ez lett az egyetlen kiadványa, és egész mostanáig nem lehetett tudni, hogy a sztár áll mögötte; a memoár-részlethez mellékelt egy részletet is a Hermit című dalból, amelyen ha nagyon fülelünk, ki is hallhatjuk a háttérből Carey vokálját.

A lemezt amúgy hiába keressük a streaming megosztókon, egyedül a YouTube-on van fent néhány Chick-szám. A sztár, aki a produceri feladatok mellett a Malibu című szám klipjét is rendezte, valamint a borítóterven is dolgozott, azt írja, irigykedett azokra a laza punkcsajokra, akik az imidzsükkel nem törődve, hanyagul énekeltek az érzéseikről, és nagyon beleélte magát az alteregójába. "Dühösek, frusztráltak és zűrösek lehettek, elnyűtt cipőben, gyűrött ruhában, rakoncátlan szemöldökkel, miközben az én karrieremben minden gondosan meg volt tervezve és ki volt suvickolva. Szerettem volna megszabadulni, ledobni a láncokat, és világgá kürtölni a nyomoromat... és közben kacagni az egészen." Alább néhány ízelítő Mariah Carey éjszakai jelmezes punkrock-igazságosztójától, egy altpunk és egy grunge-os szám, mindenesetre érdekes párhuzamos univerzum lehetne.

Címkék: mariah carey chick
https://recorder.blog.hu/2020/09/28/mariah_carey_szint_vallott_az_eltitkolt_grunge_lemezerol
Mariah Carey színt vallott az eltitkolt grunge lemezéről
süti beállítások módosítása