EP-premier! Fiúk: Mivanveletek

2020.06.27. 11:00, Gaines

fiuk_foto_2020.jpg

Tavaly év végén mutatkozott be nálunk a neosoulos-hiphopos indiepopot játszó Fiúk zenekar, amely single-ök és klipek után most rukkol elő első EP-jével, az ötszámos kiadvány a Recorderen debütál. Premier!

fiuk_borito.pngMivanveletek EP-n magyar nyelvű, funky és jazzes ízű számok, groove-os, slágeres, szaxofont és helyenként zongorás motívumokat is felvonultató kompozíciók idézik meg az éjszaki élet különböző pontjait, kicsit kelet-európaiasan, kicsit amerikaiasan. „A Mivanveletek az első lemezünk, és nagyon büszkék vagyunk rá, főleg, hogy eléggé megnehezítette a debütálást az elmúlt pár hónap” - meséli Lengyel Levente (gitár), utalva arra, hogy az eredeti terveik szerint májusban tartották volna a lemezbemutatót a TRIP Hajón, mely most november 6-ra kerül.

Az EP számaiból a nagyközönség korábban már megismerhette a klipes Vártam rádot, melyben Nagy Katica, a Rossz versek színésznője szerepel:  „A dalokat úgy válogattuk össze, hogy a legtöbbet megmutassuk magunkból, a zenénk szélsőségeit akár. Azt akartuk, hogy hallgatás közben az emberek megismerjenek minket, és hogy mit akarunk képviselni. Eddig csak egyesével dobáltuk ki a dalokat, de a Mivanveletek-nél fontos szempont volt, hogy a dalok egy egységet is alkossanak” - magyarázza Iványi Máté (szaxofon, basszusgitár).

„Tulajdonképpen számomra, és a zenekar számára is ez az első lemez valaha. Ez azért  különleges, mert nem egy trackről volt szó, hanem egy kislemezről. Ez magába foglalta azokat a lehetőségeket és döntéseket, amitől ez a pár szám egy nagyobb képet, „ráhallást” biztosít. Mindegyik dal full más, mégis egy egységet alkot. Ez mind hangszerelésileg, mind produceri megoldások szempontjából kihívás elé állított” - teszi hozzá Kasó Máté (basszusgitár, billentyű).

És miről is szól az EP? „A Mivanveletek dalai az éjszakai élet különböző pontjait jelképezik, olyan impulzusok alapján írtuk őket, amik nem csak velünk, hanem akárkivel megtörténhetnek” - meséli Bíró Bence, a zenekar énekese, aki a szövegeket is jegyzi.


A kislemezt Márta István producerálta és a GreenMouse Recording Studióban rögzítették. A Mivanveletek dalai megtalálhatók az összes online zenemegosztón. A Fiúkat élőben ezen a nyáron Szentendrén, Kapolcson a Völgyhétvégéken és Tállyán a Kerekdomb Fesztiválon lehet majd elcsípni.


és akkor halljuk a laza debüt EP-t, íme a Mivanveletek:

Fiúk a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_38.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/06/27/ep-premier_fiuk_mivanveletek
EP-premier! Fiúk: Mivanveletek
süti beállítások módosítása