Klippremier! Madrapur: Hoppá!

2020.01.15. 17:00, Gaines

madrapur_klip.png

A MADRAPUR februárban jön ki második nagylemezével, a lendületes alt-punk dalokat felsorakoztató debütalbum és az azt követő ötszámos EP folytatásával. Az új LP-ről nálunk hallható az első előfutár, a Hoppá!, ráadásul rögtön a hozzá készült kétszereplős klippel egyetemben, ami visszaviszi a garázsba a punkot.

Az "alt-pank jóságban" utazó, gyulai és békéscsabai tagságú, budapesti székhelyű, négyfős zenekar a Haza akarok menni című új lemez tíz dalába az utóbbi egy-két év történéseit és érzéseit sűrítette bele. "A számok így sokkal inkább rólunk, a saját belső világunkról szólnak, mint ezelőtt valaha– mesélik a közelgő nagylemezről. – "Azt gondoljuk, hogy aHaza akarok mennilemez a legőszintébb és legmeztelenebb dolog, ami eddig kikerült a kezeink közül. Örülünk, hogy az új dalok által elmesélhetjük, kik vagyunk ma. Reméljük, sokan tudtok majd velük azonosulni."

Az első klipes dal a Hoppá!, melyben egy fiú és lány tölt együtt egy ködbe és cigifüstbe burkolózó estét, némi kocsikázással, garázslátogatással, autós mozizással, de persze semmi nem tarthat örökké. A klip rendezője, Karajz Iván (Harom Studio) így mesélt a forgatásról: "Nagyon élveztük a közös munkát a srácokkal. Az elejétől kezdve szuperül ment a kreatív együttműködés, ahol Csizmadia Bendegúz gyermekkori barátommal, ebben az esetben operatőrrel, és a bandával rengeteg klassz ötletből gyúrtuk össze a végeredményt. A klipet Szigetszentmiklóson forgattuk, nagyon hideg volt, meg jó sok sár, de azért utólag eléggé hálásak vagyunk az időért, mert rohadt sokba került volna ennyi ködöt csinálni ködgépekkel.  A sztorit nem hiszem, hogy konkrétan le szeretném, vagy le lehet-e egyáltalán írni, inkább olyan érzések egyvelege, amit a saját életünkbe illesztve nyernek értelmet. Sokat segít a megértésben, ha az ember szeretett már, vagy szeretett volna szeretni valakit."


Az új számokat élőben a március 27-ei lemezbemutató koncerten lehet majd hallani először, Facebook-eseményoldal. A koncertbelépő mellé a CD-t is előrendelheti mindenki.


és akkor lássuk a személyes történet ihlette, csendesen vágyakozó, visszapillantó tükörben elváló Hoppá!-t:

Madrapur a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_90.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/01/15/klippremier_madrapur_hoppa
Klippremier! Madrapur: Hoppá!
süti beállítások módosítása