Öröm nézni a Maffiózók sztárjának bús képét

2019.10.16. 16:59, Gaines

holyghost.png

A Holy Ghost! legújabb klipjében az HBO-sorozat forrófejű Christopher Moltisantiját alakító Michael Imperioli játssza a főszerepet, naná, hogy egy olasz étteremben emlékszik vissza a régi szép időkre.

A 2007-ben alapított Holy Ghost!, azaz Nick Millhiser és Alex Frankel duója debütdaláról annak idején azt írták, „a legmocskosabb italo-dalocska, amit idén hallhatunk”, és az lenne stílszerű, ha minden idők egyik leghíresebb fiktív olasz maffiózócsaládjának tagja egy italo-diszkós szám videójában tűnne fel. Nem így történik, a lassú tempójú Heaven Knows What tőrőlmetszett szintipop-chillwave, de sebaj, ettől még működik, ahogy a megszakállasodott Imperioli búbánatos képpel tátogja a dalszöveget. A nosztalgikus klipben régi kedvenc éttermébe tér vissza a főhős, és időnként ugyanazokat a beállításokat fiatalabb verziójával láthatjuk, aki megszólalásig hasonlít rá; ez nem csoda, hisz a színész fia, Vadim Imperioli alakítja. Hogy múltbeli önmaga-e, vagy a videóban is a fia túrja ki a helyéről, azt Will Janowitz rendező (és a klip írója, Frankel) lebegtetve hagyja; a dal „arról szól, hogy elfuseráljuk a dolgokat azokkal, akik fontosak számunkra, és ezt az emberi bocsánatkérés visszacsatolási mechanizmusának elvére fűztük fel”, Imperioli tehát azt az érzést tolmácsolja, hogy nem tudunk kilépni a sajnálkozás ördögi köréből.

A dal a Work című lemezen szerepel, szám szerint a harmadik Holy Ghost! LP-n, amelyet a duó James Murphy kiadója, a DFA helyett már a West Endnél adott ki; a szám eredetileg 2014-ben íródott demóverzióként, a Safdie-testvérek azonos című, kőkemény drogfilmjéhez; a film zenéjét részben Ariel Pink jegyzi, míg a rendezőpáros következő két filmje, a Jólét és az idei Uncut Gems soundtrackje az Oneohtrix Point Never munkája.

https://recorder.blog.hu/2019/10/16/orom_nezni_a_maffiozok_sztarjanak_bus_kepet
Öröm nézni a Maffiózók sztárjának bús képét
süti beállítások módosítása