Játékbabák morbid végzete – Clayfeet videó- és EP-premier

2018.12.28. 13:00, Gaines

clayfeet_klip2.jpg

A darkpop-szintipop Clayfeet sokszor szerepelt már a Recorder hasábjain azóta, hogy a formáció 2014-ben bemutatkozott a Magyarradar rovatunkban. Két éve karácsonyi kiadványként adták ki Stars Explode című EP-jüket, és most ismét ünnepi kislemezzel kedveskednek, két neves külföldi zenekar számának átdolgozásával, és az egyikhez stop-motion klip is készült. Premier!

clayfeet_1.jpgAki követi a Clayfeet munkásságát, régi ismerősként üdvözölheti a gimnazista Seller Lolát, aki már a Severance című dalhoz is forgatott néhány éve stop-motion szerelmi történetet. Az új videó a Radiohead önostorozó-önsajnáltató slágere, a Creep feldolgozását illusztrálja, és absztraktabb történetetmesélési eszközöket vet be a Severance klipjénél, akasztott, villákkal felnyársalt, begyógyszerezett Barbie-babákkal, meggyulladó arcokkal, szárnyas paripákkal.

A Clayfeet énekese, Babra így mesél a dalról és a klipről: „Amikor annak idején rám talált az eredeti Radiohead-szám, kamaszkorom kellős közepét éltem, és nagyon tudtam azonosulni keserű, melankolikus mondanivalójával. Rengetegszer hallgattam és énekeltem az életem során, korábban Bálinttal közös zenekarunkkal játszottuk is hagyományos gitáros felállásban. Ezért örültem annyira, hogy őt is megihlette, és így létrejöhetett egy Clayfeetes, elektronikus verzió.

A kliphez Seller Lola egy korábbi stop-motion videóját kértük el, amit 16 évesen készített. Morbid és nyomasztó, remekül illik a számhoz. Lola munkáit nagyon szeretjük, a januári A38 koncerten két saját számunkhoz is használtuk a videóit háttérvetítésnek. A Same-hez is annyira tökéletesen illett a munkája, mintha csak nekünk rajzolta volna.

A másik feldolgozás egy kevésbé ismert Depeche Mode-számhoz készült, erről Jankó Bálint billentyűs-zeneszerző-producer számolt be a Recordernek: „Az Ice Machine a Depeche Mode-tól egy régi B oldalas szám az első lemez idejéről, nagy kedvencem tőlük. A feldolgozás elég hű az eredetihez, szinte nem is nyúltunk hozzá, a női ének meg az erősebb vokálok miatt persze más lett a karaktere  A videót a koncertre készítette háttérvetítésnek Söptei Balázs, aki már több számunkat remixelte, a koncertjeinken pedig gitározik.


jöjjön tehát először a Creep stop-motion klipje:


azután a háttérvetítős Ice Machine:




végül pedig a komplett EP:

A Clayfeet Facebook-oldala.

https://recorder.blog.hu/2018/12/28/jatekbabak_morbid_vegzete_clayfeet_video-_es_ep-premier
Játékbabák morbid végzete – Clayfeet videó- és EP-premier
süti beállítások módosítása