Vakáció feszt zenével – Őszi fesztiválok Európában: So What’s Next?

2017.10.11. 08:00, rerecorder

so_whats_next.jpg

Hogy ősszel már ne is lehetne elmenni nyaralni? Na jó, szabadságra, külföldön időt eltölteni? És eközben részt venni egy jó kis zenei fesztiválon? Bár a fesztiválozásról legtöbbeknek elsőre a nyár ugrik be, itt az ideje, hogy ez megváltozzon! Összegyűjtöttük a becsengetés utáni legjobb európai eseményeket. A pszichrockos hazai Vanishing Point, a hamburgi Reeperbahn, a bécsi Waves Vienna showcase-fesztiválok, egy amszterdami zúzda, az Iceland Airwaves és a párizsi Pitchfork feszt után újabb hollandiai eseményt ajánlunk, ezúttal jazz-fejeknek.

# So What’s Next?

Időpont: november 3-5.

Helyszín: Eindhoven, Hollandia

Jegyár: a háromnapos bérlet 70 eurós (21 000 forintos), a kétnapos bérlet 55 eurós (17 000 forintos) áron kaphatók, a napijegyek 42,50 eurós (13 000 forintos) és 20 eurós (6000 forintos) áron kaphatók

Ha jó időben foglalunk, Eindhovenbe fillérekből kijön a repülőjegy, a város pedig bővelkedik a kihagyhatatlan programokban – főleg ha az ember jazzrajongó. A So What’s Next? három napja ugyanis tényleg a műfaj krémjéből válogat: a többszörös Grammy-díjas Donny McCaslin, akinek saját bandája volt a legutolsó David Bowie-lemez alapzenekara, vagy a fenomenális izraeli nagybőgős, énekes és zeneszerző, Avishai Cohen, esetleg a Sun Ra-féle afrofuturizmus legendás úttörője, a Shabaka Hutchings & The Ancestors csak a jéghegy csúcsa. Itt is elcsíphetjük a tenorszaxofonos Kamasi Washingtont és a nagy ígéret Moses Sumneyt is, de Zara McFarlane vagy a The Guardian által „a jazz új Messiásának” nevezett Jacob Collier fellépése is egyértelműen a „kihagyhatatlan” kategóriájába tartozik.

Kollár Bálint

So What's Next

https://recorder.blog.hu/2017/10/11/vakacio_feszt_zenevel_oszi_fesztivalok_europaban_so_what_s_next
Vakáció feszt zenével – Őszi fesztiválok Európában: So What’s Next?
süti beállítások módosítása