Remixlemezpremier! Jónás Vera Experiment: Remixed Part 3

2017.09.29. 11:00, rerecorder

2b.jpg

Továbbra is erősen pörögnek az események a Jónás Vera Experiment körül: év elején jelent meg az első és a második albumról származó dalok élő felvételeit tartalmazó Tiger, Live! EP és azután máris újabb kiadvány érkezett, egy többrészes remixlemez-projekt (Remixed), amelynek első három dalát tavasszal mutattuk be, a Part 2 nyáron érkezett, most ősszel pedig itt az utolsó előtti EP Andrew J, Álmos Gergely és Szőke Barna átértelmezéseivel.

2_2.jpgJónás Vera 2011-es felbukkanása óta megállás nélkül lép egyre feljebb és mára egyértelműen a hazai zenei élet egyik kulcsfigurája lett, akárcsak Jónás Vera Experiment nevű zenekara, amely nyáron az összes kisebb és nagyobb fesztivált bejárta. A mostani Remixed című anyaggal az énekes-dalszerzőnő egy újabb területtel bővítette színes palettáját: több részletben jelentet meg egy remixlemezt a Launching Gagarin kiadó gondozásában. A Remixedre az eddig megjelent két nagylemez és a Wanted EP dalaiból vegyesen kerül átértelmezett szerzemény, az első hármat Bakony Scamp, WaTa és Savages y Suefo, a második adagot DJ Titusz, Krizso és Dr Caligari készítette, most Andrew J, a jövőre új mïus-lemezzel jelentkező Álmos Gergely és Szőke Barna átértelmezései következnek – a készítők ezúttal így meséltek szerzeményeikről:


Józsa András
(Andrew J, Bin-Jip): Game

„Az Experimenttől ez volt az első dal, amit hallottam és azonnal megtetszett. A mi verziónk a Game-ből nem is annyira remix, inkább egy mash-up, ugyanis egy új, még meg nem jelent Bin-Jip-szám alapjára tettem rá az éneket picit módosítva, más hangnemben, lelassítva. Nagyon más hangulatot szerettem volna elérni, ezért az eredeti verzióból nem is használtunk fel egyetlen hangmintát sem az éneken kívül. A zenei alap a triphop és dubstep egyvelege, melyet Lantos Zoltán basszusa és hegedűjátéka, valamint Kaltenecker Zsolt blues-os billentyű témái egészítenek ki.”


Álmos Gergely
(mïus): Cold Fire

„Verának nagy örömmel készítettem remixet, mivel többször is alkottunk már együtt, és ez most egy teljesen más metodika volt a zeneírást tekintve. A Cold Fire-t egy nyugis, autózós világba ültettem át, ahol csak az egyenes és a lemenő nap karcolja a horizontot előtted. A dal amúgy mindig kedvencem volt a klipje miatt is, amit – a nekünk is sok videót forgató – Szőke Daniék csináltak.”


Szőke Barna
(MYGL, The Qualitons): Only Girl

„Igazából ez volt az első dal a lemezről, ami vizuális hatást gyakorolt rám. Mikor először hallottam, egyből képek jelentek meg előttem. Formák kezdtek megelevenedni, és színek pulzáltak, ha becsuktam a szemem. Ezt próbáltam a remixszel is elérni, hogy a dal megtartsa a lassú pulzáló hatását és ne veszítsen a jó értelemben vett monotonitásból.”


A Jónás Vera Experiment jelenleg Dél-Koreában tartózkodik, holnap, szeptember 30-án egy szöuli fesztiválon, a Zandari Festan lépnek fel, a Budapesten legközelebb október 19-én, az A38 Hajón zenélnek a Lola Marsh vendégeként, Facebook-eseményoldal


és akkor az újabb megtáncoltató, bólogatásra és elmerengésre késztető remixek: 


lemezborító:
Heller Berta (fotó: Talabér Géza)
Jónás Veráék
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/09/29/remixlemezpremier_jonas_vera_experiment_remixed_part_810
Remixlemezpremier! Jónás Vera Experiment: Remixed Part 3
süti beállítások módosítása