Ezt csinálja az arcoddal a szakítás - I'm With The Monkey klippremier

2017.09.13. 12:39, RRRecorder

im_with_monkey_klip.jpg

Lányok arca torzul az I'm With The Monkey klipjében, ami egyrészt jól néz ki, másrészt a szakítás utóhatásainak képi metaforája. Milyen út vezet az Abbey Road stúdiótól Budapestre?

Itt látható először az I'm With The Monkey együttes új klipje, az It's True. Három lány tátogja a szöveget és táncol, név szerint Koni, Zsaklin és Hejia. Az utómunka során azonban Scrabo Shepherd különféle digitális torzításoknak vetette alá az arcukat, és ezek ugyan gyakran viccesek, mégis, van valami nyugtalanító, rémisztő hatása is a látványnak. Emiatt és a trükkök változatossága miatt három percen át is működik az ötlet. A torzulások nem öncélúak - mint a zenekar elmagyarázza: "Ez egy szakítós dal, ennek a metaforája a torzítás, mint ahogy egy-egy szakítás is szétszedi az ember agyát és személyiségét, és senki nem ússza meg némi sárdobálás nélkül."


Az I'm With The Monkey egyébként meglehetősen sajátos együttes, hiszen három magyar és egy angol tagból áll, akik ráadásul különböző háttérből jönnek: "egy funk gitáros, egy jazz billentyűs, egy rock basszusgitáros és egy punk dobos. Zárd be őket egy sötét szobába, és egy év múlva vadonatúj indie rock hangzással rukkolnak elő" - szól a bemutatkozó szövegük.

Az énekes-gitáros Brendini a Recorder kérdésére elárulta, hogy Londonban session gitárosként dolgozott, olyan stúdiókban, mint az Abbey Road, Metropolis, Townhouse stb. Emellett élt Berlinben, San Sebastianban és most Budapesten. Szerinte utóbbi "talán most a legmenőbb európai város, egészséges zenei színtérrel - főleg, ha Londonnal vetjük össze, ahol az elmúlt néhány évben rengeteg élőzenés hely zárt be." Továbbá még azt is szokta mondani, ha megkérdezik, miért Budapesten él, hogy: "Láttad, milyenek az angol nők? :)"

Az I'm With The Monkey még korábbi felállásában rögzített egy nyolcszámos EP-t, ami megtalálható a Bandcampen. Azóta csatlakozott hozzájuk a billentyűs, tehát most a felállás: Brendini - ének / gitár, Miki - basszusgitár, Gergő - billentyűk, Mr . Taylor - dobok. Az It's True már a novemberre tervezett nagylemez előfutára, amin jelenleg is dolgoznak, Upor András (Lone Waltz kiadó) a producere. Always Wanting More lesz a címe, és úgy tervezik, hogy a vinyl A és B oldala határozott karakterrel bír: az elsőn lesznek a tempósabb indie rock számok, a másodikon a lassabb dalok.

Az I'm With The Monkey honlapja itt van, a Facebookon pedig itt lehet őket megtalálni.

https://recorder.blog.hu/2017/09/13/ezt_csinalja_az_arcoddal_a_szakitas_i_m_with_monkey_klippremier
Ezt csinálja az arcoddal a szakítás - I'm With The Monkey klippremier
süti beállítások módosítása