Ufóknak zenél a Foo Fighters

2017.08.24. 11:19, Frontrecorder

foo_2.jpg

Szeptember közepén érkezik a Foo Fighters új albuma, melyről már a második dal kap klipet Dave Grohl rendezésében, sőt, a sci-fi-ihletésű The Sky Is A Neighborhood kisfilmjében a frontember két lánya is szerepel.

Ki ne szeretné fürkészni a csillagos eget, főleg ilyenkor augusztusban, közben azon tűnödve, vajon mi lehet ott kint, a világűrben, vagy hogy vajon mi magunk nem csillagok vagyunk-e? Ilyen és hasonló gondolatokból született a Foo Fighters The Sky Is A Neighborhood című dala, melyet elmondása szerint Grohl azután írt, hogy Hawaiin a fűben fekve a csillagokat bámulta, és az Élet kozmikusságán filózott. A téma és cím volt meg előbb, de csak sokára, az album felvételének utolsó szakaszában sikerült mindebből dalt kerekíteni, így rákerülhetett a zenekar következő stúdióalbumára, mely szeptember 15-én jelenik meg Concrete And Gold címmel. A Greg Kurstin produceri irányításával készült lemez első beharangozó dala - mint most már tudjuk  - a dörgedelmes Run volt júniusban, Dave Grohl rendezett hozzá filmes klisékre épülő klipet, Az új kislemezdal grandiózus középtempós rockhimnusz, hollywoodi blockbusterekbe való, mondjuk egy Földet megmentős sci-fibe. Grohl nem is hagyta ki a ziccert, és ismét ő maga rendezett hozzá egy naná, hogy sci-fi-klisékre épülő videoklipet, ráadásul családi vállalkozásban; a főszerepeket két lánya, a tizenegy éves Violet  és a nyolcéves Harper alakítja. A dalban Alison Mosshart (The Kills) vokálozik, a lemezen rajta kívül szerepel még Paul McCartney (dobokon!) és Shawn Stockman (Boyz II Men) is, mások mellett.

Grohl egyébként a klipeknél "nagyobb" filmes ambíciókat is dédelget magában, és mint a Rolling Stone-nak elárulta, tavaly kapott egy játékfilmes felkérést, már az előkészületek is elindultak, de a dolog lassan halad, mert a Foo Fighters az első. A zenekar jelenleg világkörüli turnén van, néhány napja Japánban rickrollinggal trollkodták meg a közönséget, méghozzá magával Rick Astley-vel.


a kilencedik Foo Fighters-album dallistája és borítója:

01. T-Shirt
02. Run
03. Make It Right
04. The Sky Is A Neighborhood
05. La Dee Da
06. Dirty Water
07. Arrows
08. Happy Ever After (Zero Hour)
09. Sunday Rain
10. The Line
11. Concrete And Gold

foocover.jpg

Címkék: foo fighters
https://recorder.blog.hu/2017/08/24/ufoknak_zenel_a_foo_fighters
Ufóknak zenél a Foo Fighters
süti beállítások módosítása