Klippremier! Felső Tízezer: Nem tudok lejönni rólad

2017.04.27. 11:00, rerecorder

felsotizezer_2017_bradaksoma.jpg

A Felső Tízezer 2015-ben tűnt fel egy kitűnő magyar nyelvű lemezzel, a huszonévesek útkereső kérdéseit fókuszba helyező Normális élet című albummal, és azóta sokat koncertező, hamar népszerű zenekar lettek. Május 2-án érkezik friss kiadványuk, egy háromszámos EP, amelynek Új városok épülnek a címe, és azt vezeti fel most egy remek klipes dal, a Nem tudok lejönni rólad.

felso_tizezer_uj_varosok_epulnek_nagy_borito.jpgA Sallai László vezette (a frontember The Somersault Boy nevű angol nyelvű dalokat éneklő, szintén elsőosztályú powerpopos zenekarával is aktív és tavaly egy Dessert For Dinosaurs nevű "unokapop" mókaprojektet is megvalósított) Felső Tízezer tavaly új dallal jelentkezett (A tévedés áldozata), de idén máris érkezik egy friss EP. Ennek első dalához készült most mozgóképes kíséret, amelyet a zenekar dobosa, Hromkó István rendezett. Ez a plüsselefántot főszereplővé megtevő klip a Felső Tízezer negyedik videója (Hip-hip-hurrá, Süllyedő hajó, Utólag). A frontember mesél a friss alkotásról: „mivel a zenekar nagyon élvezte a tavalyi Süllyedő hajó fesztelen forgatását, amit Szigeti Árpival csináltunk, ezért arra jutottunk, hogy megint szeretnénk egy olyan klipet, amihez nem kell sok-sok fős stáb, meg több hónapnyi előkészület, csak visszük a kamerát és forgatunk. Ez a kicsit thrash-es világ egyébként is jól illik a dalainkhoz meg az elképzeléseinkhez, ahogyan az a plüsselefánt is, amit az öcsém kapott kiskorában és most a klipünk főszereplőjének választottuk.”

Sallaiék tavasszal a Szabó Benedek és a Galaxisok társaságában turnéztak Magyarországon, és a klip is az egyik ilyen hétvégén készült. „Debrecenben a Nagyerdei Víztoronyban, Baján pedig az erdőben és Szabó Benedekék tanyáján forgattunk, ezekhez a felvételekhez forgattunk még hozzá Budapesten a próbatermünkben. A klip középpontjába pedig a zenekar és a kiselefánt konfliktusa került, ami aztán egy kissé komikus tragédiához vezet – mindenesetre az elefánt helyet csinál magának a zenekarban. Ez a szám egyébként a fejemben több mint egy évig íródott, de tavaly ősz óta már játsszuk koncerten és eddig elég népszerű dalnak tűnik.”

Az Új városok épülnek EP május 2-án jelenik meg, ezen két további dal lesz (Akusztikus gitár, Új városok épülnek). Az EP producere Lázár Domokos volt (Esti Kornél, Pegazusok Nem Léteznek), ő is rögzítette a felvételek nagy részét, kivéve a dobfelvételt, ami pedig az Echo Hangstúdióban készült Polyák Eszter (Naked Woods) vezetésével.


SALLAI LÁSZLÓ ÍRT KRITIKÁT PROFÜL ROVATUNKBAN AZ ÚJ FATHER JOHN MISTY LP-RŐL!


a zenekar ma Szegeden, a hétvégén Miskolcon, aztán május elején Pécsen játszik a Szabó Benedek és a Galaxisokkal, majd május 10-én a Cappuccino Projekt vendégeskedésével a GMK-ban mutatja be új EP-jét, Facebook-eseményoldal


és akkor a friss Felső Tízezer klip, a Nem tudok lejönni rólad


fotó: Bradák Soma

Felső Tízezer Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/04/27/klippremier_felso_tizezer_nem_tudok_lejonni_rolad
Klippremier! Felső Tízezer: Nem tudok lejönni rólad
süti beállítások módosítása