Kislemezpremier! Hoodoo Offenders: Jealousy / All Of You

2017.03.13. 15:29, rerecorder

hoodoo_offenders3.jpg

Tavaly mutattuk be a 2014-ben alakult Hoodoo Offenders zenekart Magyarradar rovatunkban, most az áprilisban érkező második lemezt harangozza be egy kétszámos kislemezzel a kvartett. A Jealousy és az All Of You a szerelem sötét oldalát mutatja be az eddiginél is markánsabb megszólalással. Premier!

Hoodoo Offenders tagjai ugyebár a hazai könnyűzenei élet közismert zenészei, három éve stoner-art-altrockbandaként indultak még trióban, azóta Olli Tooff basszusgitáros-énekeshez és Neményi Csaba gitároshoz tavaly csatlakozott Bátor Gergő gitáros és az eredeti dobos, Tóth András helyett Bátor Bence lett az új ütős, aki Gergő ikertestvére, és a kétezres évek eleji legendás annabarbi után ismét egy zenekarban játszanak (de Bence és Olli az Amber Smith-ben is együtt zenélnek).  

A Hoodoo Offenders áprilisban adja ki második nagylemezét és a zenekar szerint az új dalok az eddigi stoner-art-altrock hangzás – részben Gergő szólamainak köszönhetően – még feszesebb, markánsabb ritmusú, intenzívebb gitártémákkal, valamint továbbra sem szégyellt dallamokkal megszólaló verziója lesz. A készülő album első két szerzeménye, a Jealousy és az All Of You a Music Fashion Kiadó gondozásában jelenik meg és máris ellenőrizhetjük, hogy igaza van-e a formációnak. A Jealousy a szövegíró, az orosz énekes-basszusgitáros, Olli Tooff saját tapasztalatait is megénekli: „a féltékenység, mint egy nő vagy istennő hatást gyakorol rám. A féltékenység manipulálja és kikészíti az embert, sőt szélsőséges esetben akár a gyilkosságig hajszolja a férfit.”

A zene születéséről Bátor Gergő gitáros azt mesélte, hogy: „a téma alapja már 2015-ben megszületett, de eredetileg sokkal gyorsabb tempóval játszottuk. A próbák során viszont idővel átalakult ebbe a középtempós döngölésbe, ami valahogy sokkal jobban feküdt mindenkinek, és úgy éreztük a dal hangulatát is jobban átadja a lassabb játék. A három hangszer szándékosan van szinte teljes szinkronban, amiből a szóló enged lélegzetvételnyi felengedést. A féltékenység végtére is nem egy kifejezetten kellemes érzés. Remélhetőleg a felvételen is átjön mindez. Úgy érezzük, hogy az élő felvétel ennél a számnál is inkább előny.”

A kislemez másik, címadó dala, az All Of You egy egyoldalú szerelem története. „Egy fiú figyelmen kívül hagyja, hogy a lány nem szereti viszont, és továbbra is nyomul rá. A lány végül megunja a zaklatást, és a történet tragikus véget ér, mert a lány megöli a fiút. Békét azonban így sem lel, mert a fiú szerelme olyan erős, hogy a síron túlról szellemként is folytatja a zaklatást” – meséli a dalszövegről Olli Toof. „A sötét hangulatú dal talán a legösszetettebb szám a Hoodoo-repertoárban” – folytatja Bátor Gergő. A gitáros hozzátette: „A dal az elejétől kezdve folyamatosan építkezik, rakosgat, elvesz, és végül kiteljesedik. Szemtelen és nagyon feszes a verze téma, amire bazi jól ül fel a mesteri vokál. A hangulata már a kezdetektől meghatározta a szöveg témáját is, Tooff minden bizonnyal kellő személyes tapasztalattal bír e téren. A végeredmény a korábbi várakozásainkat is felülmúlta: a vokálok elsőként a stúdióban nyíltak ki rendesen. Hangulati hatásként mindenképp a Modest Mouse-t említeném meg, akiknek nagy rajongója vagyok” – foglalta össze Gergő. A zenekar a második albumát az NKA és a Cseh Tamás Program segítségével itthon rögzítette, a keverés és masterelés pedig ismét Schram Dávid segítségével zajlott, immár Kanadában.


a friss kislemez két dala: 


az Across című dal klipje: 

 

a Hoodoo Offenders Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/03/13/kislemezpremier_hoodoo_offenders_jealousy_all_of_you
Kislemezpremier! Hoodoo Offenders: Jealousy / All Of You
süti beállítások módosítása