Magyarradar – Hoodoo Offenders

2016.04.25. 10:15, rerecorder

hoodoo_off.jpg

A 2014-ben Supersonic-, EZ Basic- és Kollaps-tagokból, még trióként alakult, 2015-ben nagylemezzel bemutatkozott Hoodoo Offenders az ex-annabarbis Bátor Gergő gitárossal kvartetté bővült, hamarosan új EP-vel jelentkeznek, ám előtte bemutattak egy új klipet is a tavalyi albumról - mi meg őket mutatjuk be Magyarradaronkon. 

Megalakulás éve: 2014.

Tagok: Bátor Gergő (gitár), Neményi Csaba (gitár), Olli Tooff (basszusgitár, ének), Tóth András (dob).

Stílus: „Stoner-art-rock”.

Hatások: Black Sabbath, Des Ark, Eagles Of Death Metal, Hot Snakes, Jane’s Addiction, Primal Scream, Queens Of The Stone Age, The Afghan Whigs.

Kiadók: -

Történet: Még 2013-ban beszélgetett Csaba és Tooff közös kedvenceikről, amikor felmerült, hogy hozzanak össze egy zenekart, ami hasonló zenét csinálna. A dobos posztra András bizonyult legkézenfekvőbb megoldásnak, aki éppen akkor szállt ki az EZ Basic-ből. A 2014-es év masszívan komponálással és próbákkal telt el, így a csapat év végére készen állt első anyagának felvételére. Az LV stúdióban rögzítették decemberben a lemezanyagot Schram Dávid vezényletével, majd 2015 legelején a Dürer Stúdióban került végső formába a felvétel (szintén Dávid keze által). 2015 őszén a legénység négy fősre bővült, amikor Gergő beszállt.

Megjelenések: Hoodoo Offenders (2015 április).

Küldetés: A belőlük kikívánkozó zenei ötletek kompromisszummentes megvalósítása.

Jövőkép: Jelenleg egy hatszámos EP rögzítésére készülünk, május végén, ismét Schram Dáviddal.

Mellékprojektek: Andrásnak (ex-EZ Basic, ex-Supersonic) a Vangg, Csabának (ex-Supersonic) a The Starmans (David Bowie Tribute) és a Peter Kovary & The Royal Rebels, Tooffnak (ex-Kollaps) az amber smith, Gergő pedig az annabarbi és a Chief Rebel Angel tagja volt.

Szexepil: Tooff, az orosz medve, szűk gatyában.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az önerőből építkezésben minden lépés eredmény. Mindazonáltal a Hoodoo Offenders lemez megannyi elismerő szakmai kritikát kapott.


a Hoodoo Offenders legközelebb április 28-án játszik az Ozone Mama és a lengyel Cinemon társaságában a Showbarlangban, Facebook-eseményoldal

a friss videó: 


és a tavalyi lemez: 



Hoodoo Offenders-Facebook

https://recorder.blog.hu/2016/04/25/magyarradar_hoodoo_offenders
Magyarradar – Hoodoo Offenders
süti beállítások módosítása