Tavaszi turnéra indul a megújult Európa Kiadó

2017.03.10. 08:30, rerecorder

europa_kiado_1.jpg

Mint arról beszámoltunk, a tavalyi év végén, a három év után új albummal jelentkezett Európa Kiadó a ...Valahol lenni... című albummal egyben le is zárt egy periódust és idén tavasszal – ahogy története során már többször is új felállásban folytatja a Menyhárt Jenő vezette zenekar, amely hat városban mutatkozik be márciusban és áprilisban.

A nyolcvanas évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros-énekes-igazgató köré épülő Európa Kiadó-történet nem hagyományos zenekartörténet. Különféle korszakaiban más és más felállásokban működött, más és más történetekben, elbeszélésmódokban fogalmazta meg, fogalmazta újra magát. Bár többgenerációs közönsége kívülről fújja a zenekar klasszikusait, az Európa Kiadó különféle korszakai során egyszer sem vált a saját tribute-zenekarává képes volt megőrizni az „itt és most” érzést. Menyhárt Jenő Kiadója az idők során úgy tudott újra és újra megújulni, hogy közben sosem lett a mainstream része, egyéni stílusát és működése független szellemiségét fennállása során végig következetesen megőrizte.


MÁS ZENEKAROK VISZONT NAGYON IS TISZTELEGTEK AZ EK ELŐTT.

Egy ilyen megújulásnak lehetnek tanúi azok, akik ellátogatnak az Európa Kiadó tavaszi koncertkörútjának valamely állomására. A zenekar a tavalyi év végén, azzal együtt, hogy megjelentette …Valahol lenni… című lemezét, le is zárt egy „életszakaszt”, és 2017-ben új tagokkal új pályára áll. A megújult Európa Kiadóban Menyhárt Jenő énekes-gitáros-igazgató és a korábbi felállásból már ismert Gyenge Lajos dobos mellett a leginkább a Kistehénből ismert Bujdosó János gitározik, a Puszi zenekar alapítója, Tóth Zoltán basszusgitározik ő a nyolcvanas években már kétszer is volt az Európa Kiadó tagja , valamint a Ladánybene 27-ben is zenélő Kálmán András billentyűzik.

Az Európa Kiadó tavaszi turnéjának állomásai:

03.18 Miskolc, Helynekem
03.24 Nagyvárad, Moszkva kávézó
03.25 Debrecen, Roncsbár
03.31 Kaposvár, Park Music Hall
04.07 Szentendre, Elevenkert
04.12 Szombathely, Agóra Műv. Közp.
04.28 Budapest, Akvárium


és a ...Valahol lenni... című friss album: 

https://recorder.blog.hu/2017/03/10/tavaszi_turnera_indul_a_megujult_europa_kiado
Tavaszi turnéra indul a megújult Európa Kiadó
süti beállítások módosítása