Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

18+ Az év eddigi legjobb klipjében minden horrorisztikusan félresikerül

2017.03.04. 09:45, rerecorder

portada-final.jpg

A 2017-es Sziget fesztiválon is fellépő orosz Leningrad a pillanatnyilag legkreatívabb videorendezővel, Ilya Naishullerrel (lásd: Weeknd tavalyi brutális FPS-videóját) forgatta legújabb klipjét. A szentpétervári skapunk társaság egy cirkuszi társulat előadását klipesítette, amiben minden horrorisztikusan félresikerül - és mindezt visszafelé láthatjuk, így az indítóokokat is csak a klip végén ismerjük meg.

Az idén húszéves jubileumát ünneplő Leningrad obszcén és vicces szövegeiről híres, hazájában rendkívül népszerű zenekar, annak ellenére - vagy éppen azért - is, hogy többször betiltották koncertjeiket. A legalább tucatnyi tagú galeri persze Európában is jól ismert, nálunk is sokszor felléptek már, legközelebb épp az idei Szigetre térnek vissza sokadjára. Kolschik című legújabb dalukhoz pedig sikerült megnyerniük a pillanatnyilag legkreatívabb kliprendezőt, a szintén orosz Ilya Naishullert.

Naishuller szintén zenész, saját együttese (amelyben énekel és gitározik), a Biting Elbows korrekt indierockot játszik, de emiatt aligha ismerné őket a világ. Viszont a hétéves korától sokáig Londonban élt és többek között művészeti iskolában is tanult zenész filmes ambíciókat is táplált és ezzel nem csak zenekarát tette ismertté. A Biting Elbows-nak rendezett 2011-es The Stampede klippel a videójátékok first person shooter (FPS) látványvilágát, a karakter szemszögét (POV: point-of-view shot) emelte be a zenei videók eszköztárába, és ezt a technikát tökéletesítette a 2013-as Bad Motherfucker című újabb Biting Elbows-dal klipjében. A videót mára, csak a YouTube-on, 37 millióan látták, ami után Naishuller meg is rendezhette első játékfilmjét, a FPS/POV perspektívájú Hardcore Henryt, ez szintén szép siker lett. Erre már a nemzetközi zeneipar is felfigyelt, az orosz rendező kapta a tavalyi The Weeknd-lemez beharangozó klipjének, a False Alarmnak az adrenalinfelpörgető FPS-klipjét, a kérdés csak az volt, hogy tud-e mást ilyen magas színvonalon.

leningrad-kolshik-8.jpg

Az új Leningrad-videó bizonyítja, hogy igen, tud. Ezúttal elhagyta védjegyes perspektíváját, és a visszafelé elmesélt történetek már jól ismert terepén bizonyította kreativitását. Egy cirkusz káoszba fulladt előadását követhetjük és képről-képre egyre többet megtudhatunk arról, hogy mi vezetett a végzetes eseményekhez. A látványos megoldások között kapunk bőven vérfürdős gore horrort is, de a klip végig ügyesen egyensúlyoz a drámai, a hatásvadász és a vicces elemek között. Naishuller garantáltan sok emlékezetes klipet fog még rendezni.

18+ EZEK KÖZÖTT A VIDEÓK KÖZÖTT IS VANNAK DURVÁK...

a Kolschik visszafelé kibontott klipje: 


ha már többször megnézve visszafejtetted a fenti videót, akkor itt a visszafelé klip visszafelé (azaz rendes időrendes) verziója: 


Naishuller 2015-ös játékfilmjének, a FPS Hardcore Henrynek a trailere: 


saját zenekarának, a Biting Elbows-nak a Bad Motherfucker című lélegzetelállító FPS-klipje: 


és a szintén saját zenekarának rendezett, 2011-es The Stampede


ez pedig a legújabb Biting Elbows-videó, ami ugyan "csak" a Hardcore Henry "így készült" kisfilmjeként fogható fel, de annak is kellően érdekfeszítő: 

https://recorder.blog.hu/2017/03/04/18_az_ev_eddigi_legjobb_klipjeben_minden_horrorisztikusan_felresikerul
18+ Az év eddigi legjobb klipjében minden horrorisztikusan félresikerül
süti beállítások módosítása