Müller Péter Sziámi 65. születésnapjára – a WeVox acapella grup dalválogatása

2016.12.12. 09:00, rerecorder

mpsz_1.jpg

Müller Péter Sziámi idén - egészen pontosan ma - 2016. december 12-én ünnepli 65. születésnapját. Ebből az alkalomból a WeVox acapella duó vendégekkel kiegészülve készített egy bő ötperces mixet a Sziget alapítójának zenei munkásságából. A magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyéniségének életműve előtti tisztelgésképp tizenkilenc, különböző időszakokban és különböző zenekarok által előadott dalát gyúrták egybe acapella módon úgy, hogy az mégis egységet alkosson.

 A WeVox 2016-ban alakult acapella együttes (Bakos Zita és Baka Rebeka), amely korábban Nobilissima néven működött (lásd: A magyar zene evolúciója). A névváltást követően idén nyáron elkészítették a Sziget fesztivál himnuszainak egyvelegét, most pedig Müller Péter Sziámi életművének zanzásított változatát. A Sziámi-medleyben közreműködők is vannak: Baksa-Soós Lelle, Khaut Tímea, Bakos Attila, Fekete János ’Jammal’ és Korpusz ÁdámA dalrészletek közt szerepel például az URH Szabadíts meg a gonosztól című száma, a Sziámi zenekar Száz bolhája és a Müller Péter vezetésével ma már Andfriends néven működő együttestől a Szeretni még is. A munkálatokhoz az ünnepelt is csatlakozott, így a klipben ő is látható.

A Müller Péter Sziámi-medleyben elhangzó dalok listája:

01. Éjszakás nővér (AndFriends)
02. Száz bolha
03. Apokalipszis
04. Mi már leszoktunk róla
05. Hídon
06. Zuhanórepülés
07. Elég zsidó
08. Ennyi
09. Te milyen állat vagy
10. Úgy szeretem azt..
11. Szeretni még (AndFriends)
12. Szexikon-lexikon
13. Szabadíts meg (URH)
14. Elölről
15. Szomorú milliomos
16. Amiben élsz
17. Kicsi kő
18. Boldog boldogtalan
19. Ágyban töltöm


az Andfriends legközelebb a Recorder által is bemutatott nagyváradi Moszkva Kávézóban játszik, Facebook-eseményoldal, Budapesten pedig 2017. január 7-én adnak koncertet a Gödör Klubban A legjobb Sziámi dalok a kezdetektől címmel

és akkor Müller Péter Sziámi 65. születésnapjára – Sziámi itt és most!:


Müller Péter Sziámi és az Andfriends Facebook-oldala
a WeVox Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/12/12/muller_peter_sziami_65_szuletesnapjara_a_wevox_acapella_grup_dalvalogatasa
Müller Péter Sziámi 65. születésnapjára – a WeVox acapella grup dalválogatása
süti beállítások módosítása