Albumpremier! Drastik Putto: Felnyitom én

2016.10.10. 11:00, Frontrecorder

drastik_putto_felnyitom_en_foto.jpg

A Mihalik Ábel vezette Drastik Putto élő hanggal felvett videókkal vezette fel második stúdióalbumát, amely Felnyitom én címmel ezennel a nagyközönség számára is feltárul. Premier!

Az első Drastik Putto-album, a 2012-ben megjelent Bosszúból galamb gyakorlatilag Mihalik Ábel egyszemélyes munkája volt, a második lemez anyagának feljátszásában már a zenekar is közreműködött (Borbély Mátyás - basszusgitár, Bubenyák Zoltán - billentyű,Csókás Zsolt - gitár, Papp Csaba - dob). A dalok  zenéjét és szövegét ezúttal is a frontember jegyzi, továbbá ő volt az anyag producere-hangmérnöke, akinek házi stúdiójában készültek a felvételek. A lemezt elsőként a Divatos című dal live videója harangozta be, ezt követte múlt héten a Bajdal, ma pedig megérkezett a teljes album, a Launching Gagarin gondozásában (közben a Mohaemberrel a Drastik Putto elnyerte a II. Magyar Klipszemlén az év legjobb animációs klipje díjat). "Az eklektikus műfaj, amibe soroljuk az underground számainkat, nem is műfaj igazán, inkább azt jelöli, hogy elég sokféle a zenénk. Pontosan ilyen lett ez a lemez is" - jellemzi röviden a Felnyitom én című második lemezt a zenekarvezető, aki rövid megjegyzéseket is fűzött a dalokhoz.

Sárból várat: "Kihagytam a bridge vokálját véletlenül, de élőben meg lehet hallgatni."

Fából készült lány: "Épp Matyinak, a basszusgitárosunknak meséltem valamelyik kellemetlen szexuális élményemet, amikor fejcsóválva annyit mondott: hát, igen. fából készült lány."

Doktor úr:
"Először azt tudtam csak, hogy a refrénnek áááááááá-nak kell lennie. Aztán a többi jött szinte magától. Némileg a jelenlegi, itthoni helyzetről alkotott véleményem."

Divatos: "Mindig bedőlünk a maskaráknak, és a hozzá társított értékeknek, persze."

Felnyitom én: "Ezt a refrénszöveget egy szegedi Kiscsillag-koncerten írtam. Éppen nagyon ki voltam akadva a rádiók zenei kínálatára, és hogy mennyire nincs az embereknek igénye az újra, a másra. Aztán kicsit továbbmentem, és belevettem a saját gondolataimat is, a számomra kicsit sem stimmelő dolgokról."

Bajdal: "'A halál is meghal' - tehát, még a halál sem tart sokáig. Minden a változásról szól."

Nem kellesz hozzá: "Épp magamat akartam meggyőzni, hogy nincs szükségem egy bizonyos lányra. Aztán az idő mindig bebizonyítja, hogy tényleg nincs."

Egyszerű: "A verzék a problémákat vetik fel, a refrén pedig rávilágít, hogy túllihegünk mindent."

Nem mindig lesz ez: "Ez egy elmélkedés arról, hová kerülünk innen."

Újra itt vicsorgunk: "Emberi kommunikáció: 'Aztán elköszönünk, míg a másik végül elsétál.' Minden félre tud menni, minden mondat akár."

Skizo: "Egy dal a pánikról. A lemezkeverés előtti hónapokban született."

Sosem álmodunk tovább: "Végtelenül szomorú helyzet, amikor azt érzed, minden megtörtént már, és nincs értelme hazamenned se."

A lemezborítót, illetve belső borítóképét a Mohaember klipjénak alkotója, Máté András grafikus készítette. "A fronton látható fejbe bemászva a borító belsejében lévő karakterek nagy részét a lemez dalai ihlették, a másik fele a csoportnak 'statiszta'" - árulja el Mihalik Ábel.

puttocover.jpgputto_inlay.jpg

A Felnyitom én lemezbemutatója október 22-én lesz az Akvárium Klubban (Facebook.esemény), a friss Drastik Putto-album streamje alább

 


nyitókép: Todoroff Lázár  

 

 

 

https://recorder.blog.hu/2016/10/10/albumpremier_drastik_putto_felnyitom_en
Albumpremier! Drastik Putto: Felnyitom én
süti beállítások módosítása