Premier! Drastik Putto: Divatos (live video)

2016.08.24. 13:00, Frontrecorder

drastik_putto_photo.jpg

A Kiscsillagból idén februárban kiszállt dobos, MIhalik Ábel 2012 óta működteti Drastik Putto nevű saját zenekarát, melynek október 10-én jelenik meg az új albuma. Ezt a lemez néhány dalának élőben felvett videója vezeti fel; a sort a Divatos nyitja, és itt a premierje! 

Mihalik Ábel 2008-2016 között dobolt a Kiscsillagban (ahová a Kispál és a Borzból érkezett), de emellett idővel saját zenei ötleteinek, dalszerzői ambícióinak kellett egy külön platform, így 2012-ben zenekart szervezett maga, mint énekes köré. A Drastik Putto (további tagok: Borbély Mátyás - basszusgitár, Bubenyák Zoltán - billentyű, Csókás Zsolt - gitár, Papp Csaba - dob) 2012 májusában Bosszúból galamb címmel, társadalomkritikus és szókimondó szövegű grúvos alternatív poprockos dalokkal. A zenekar ezután parkolópályára került, majd idén, Ábel önállósodásával teljes gőzzel újraindult, friss lendülettel és hangzással. Ennek első lenyomata a Mohaember című dal (egyben az első Drastik Putto-klip) volt idén májusban, október 10-én pedig érkezik a második album. A frontember ötlete alapján a lemezt néhány - egész pontosan három - live video harangozza be, az élőben eljátszott dalokat klipszerűen tálalva. A Divatos az első dal, amit ilyen formában megmutat az albumról a zenekar, a videót Todoroff Lázár készítette, a helyszín a budapesti Lámpás volt.

"A Divatos tulajdonképpen egy fricska az elfelszínesedett társadalmunkról. Kifelé mutatunk mindent és közben sosem figyelünk befelé. Kocsi, ruha, belőtt haj - ez lett a fontos. Még a párkapcsolatunk is kirakat, egy borítókép a Facebookra. Romkocsmában azért forgattunk, mert az öltönyös megjelenéshez jó kontrasztos ötletnek tűnt. Odavittem a Lámpásba a kis nyolcsávos hangkártyámat, és felvettük a hangszereket. Nem véletlen a hangszerek tökéletes szinkronja, hiszen épp akkor játsszuk a szólamokat, amikor azzal szembesül a néző. Az áthallás miatt viszont úgy döntöttem, az éneket otthon veszem fel, de egyébkét direkt nem tettem rá semmi autotune-t és egyben rögzítettem hogy ne csorbuljon az élőség-érzet. Todoroff Lázár nagyon jó klipet csinált a dalhoz" - mondja a zenekarvezető.

Íme tehát az első élővideós ízelítő a Drastik Putto második albumáról:

https://recorder.blog.hu/2016/08/24/premier_drastik_putto_divatos_live_video
Premier! Drastik Putto: Divatos (live video)
süti beállítások módosítása