Íme, a Quimby rajongói klippályázat legjobb videói

2016.09.06. 13:00, rerecorder

arena_quimby_plakat_cl.jpg

Májusban jelent meg egy Quimby előtt tisztelgő feldolgozáslemez Tükröm, tükröm címmel, olyan előadók átértelmezéseivel, mint a hiperkarma, Frenk, az Ivan & The Parazol, a Blahalouisiana, a Tudósok és sokan mások. A Quimby - hogy még egyet csavarjon a feldolgozás feldolgozásán - a nyár elején rajongói klippályázatot hirdetett a tribute-lemez dalaihoz, a beküldők szabadon választhattak a Tükröm, tükrömre került felvételek közül. A felhívásra közel tucatnyi klip érkezett, amelyek közül most kettőt mutatunk be - ezek a legsikerültebb darabok. Pluszban mutatjuk az English Breakfast című, szeptemberben megjelenő angol nyelvű Quimby-album borítóját is.

Az amatőr klipkészítés nagy lelkesedést igénylő műfaj, így az összes pályázó dicséretet érdemel munkájáért, a zsűri (Szénássy Alex, a Laboratory Group reklámügynökség alapítója, a MOME meghívott oktatója, Horváth Viktor, díjnyertes reklám- és videokliprendező és Dömötör Endre, a Recorder magazin főszerkesztője) pedig két videót tartott a beküldöttek között a legjobbnak, így győztes hirdetése helyett e kettőt mutatjuk most be. 

Az egyik az Ék által feldolgozott Legyen vörös című dalhoz forgott, a Lumen Pictures produkciójában (író-rendező: Jantek Tamás), a dal fülledt, klausztrofób hangulatához jól illeszkedő képekkel, kameramozgással, vérző guminővel: 


A másik dicséretben részesített klip a hiperkarma vidám Aranykor feldolgozásához készült (a kézdivásárhelyi székhelyű Kreakids Stúdió nonprofit alapítvány diákjai készítették), ez pedig egy szép animációs munka: 


Az idén 25 éves Quimby - amely tavasszal a Recorderen mutatta be Forradalom című, ősszel érkező új lemezének első beharangozó dalát -, szeptember végén európai turnéra megy, de addigra, szeptember 20-án megjelenik az English Breakfast című angol nyelvű albuma is a szextettnek (borítók, számlistával alább), ami a zenekar angol nyelvű dalaiból készült válogatás. Kiss Tibiék aztán november 26-án a Budapest Sportcsarnokban ünneplik majd meg a jeles évfordulóját: Facebook-eseményoldal.

img_5038.JPG

img_4988.JPG


és zárásképp jöjjön még egy klip a feldolgozásalbumhoz, hiszen időközben az Ék zenekar elkészítette a saját hivatalos videóját is a Legyen vörös dalhoz (ezt Korom Anna rendezte), íme: 


Tükröm, tükröm teljes terjedelmében: 

https://recorder.blog.hu/2016/09/06/ime_a_quimby_rajongoi_klippalyazat_legjobb_videoi
Íme, a Quimby rajongói klippályázat legjobb videói
süti beállítások módosítása