Dalpremier! Innergarden: Épp olyan

2015.09.30. 14:00, Frontrecorder

ig_szimpla_9.jpg

A tavaly év végén indult, sokszínű és finom akusztikus artpopot művelő Innergarden idén május végén adta ki bemutatkozó EP-jét, majd nyár végén trióvá bővült a formáció, melynek most itt az új dala, a karcosabb irányba elmozduló Épp olyan

Az Innergardent Restás Gergő énekes-gitáros-ütőhangszeres és Munkácsi Ádám fuvolás alakította, hozzájuk csatlakozott nemrég Szuhánszki Ruben nagybőgős. "Nyár végére érett meg bennünk a gondolat, hogy mi lenne, ha bővülnénk. Egy régi barátunk tanácsára kerestük fel Szuhánszki Rubent, aki amúgy szintén régi barátunk, de nem tudtuk, hogy épp zenekarba vágyik" - mondja az új tag érkezéséről Restás Gergő. "Szerencsére a kémia működik, kapott egy adag új energiát a csapat, és a hangzás is izmosabb lett Ruben nagybőgőjátéka által." Ez a hangzásfrissítés szinkronban volt az Innergarden törekvéseivel, hogy egy karcosabb megszólalás felé mozduljanak el - ennek a folyamatnak az eredménye az Épp olyan című új daluk, amely nyár végén született és nagyjából egyidős a zenekar trióvá válásával. "Ez egy nagyon friss dal. Valahol egy új irányvonal első képviselője. Kicsit karcosabb, dühösebb, mint az eddigi dalok. A zenéjét egy Ádámmal közös néhai zenekarunk egyik dalából kezdtem gyúrni. Mindig is akartam az amúgy instrumentális dzsesszballadára egy szöveget. Bár a ballada eltűnt, egy témáját azért beidézi a fuvola a vége felé. A szöveg is egy régi sztorit dolgoz fel, de ezeket a személyes élményeket nem boncolnám nagyon; annyi bizonyos, hogy egy érzelmileg eléggé viharos, és/vagy pocsolyás időszakomból merítkezik. Valami olyasmi, mikor olyan éhséget próbálsz csillapítani egy másik emberrel, vagy legalábbis test szerinti valójával, amit így nem lehet. Aztán meg egyre maszatosabb az ember kis lelke. Jó esetben azért mindenki megússza karcolásokkal" - meséli a dalról Restás Gergő.

Íme tehát az Innergarden új dala, amely egyben a zenekar "szívében még akusztikus, de egyre kevésbé csendesülős" korszakának nyitánya is:

https://recorder.blog.hu/2015/09/30/dalpremier_innergarden_epp_olyan
Dalpremier! Innergarden: Épp olyan
süti beállítások módosítása