Azealia Banks továbbra sem érzi, hol a határ

2016.05.16. 11:46, wordrecorder

azealia_banks.jpg

Sűrű hét áll az amúgy még rapperként elhíresült Azealia Banks mögött, aki hiába jött ki nemrég egy újabb mixtape-pel, szélesebb közönséghez csak a közösségi média felületén bemutatott szabadszájúságával tudott eljutni.

Azt, hogy szeret nagyokat mondani, már többször bizonyította – legutóbb még a jelenleg érinthetetlennek tűnő Beyoncét is kikezdte a Lemonade kapcsán de a mostani, napok óta húzódó botrány újabb és újabb hullámaival még saját magán is sikerült túltennie.

Az egész ügy a One Direction-ből kivált, és nemrég szólóalbummal jelentkezett Zayn Malik finom, és akár még jogosnak is mondható kritizálásával kezdődött (hogy Malik másolja Banks-t vizuális megjelenésben), ami viszont a pakisztáni származású, hívő muszlim brit énekes indifferens reakciója után következett, az már korántsem nevezhető elfogadhatónak. A percek alatt személyeskedő, homofób és rasszista hangvételű üzengetésig alacsonyodó Banks-nek Malik már nem sok figyelmet szentelt, de a közvélemény azóta sem tud elmenni a rapper ignoráns és bántó szavai mellett.

Ezen persze az sem segített, hogy a széleskörű felháborodást Azealia már a zeneipar egészének kikezdésével tetézte, így aztán az sem meglepő, hogy az elmúlt napok ámokfutásának mostanra kézzel fogható eredménye is lett. Először a Twitterről tiltották ki offenzív kijelentései miatt (még egy olyan, teljes tévedéssel felérő posztot is kitweetelt, hogy: "nem sajnálom, hogy ezt mondtam, de sajnálom, hogy ettől milyen érzéseket keltettem az emberekben"), a Twitter-fiók törléséhez hasonlóan nagy volumenű, hogy már egy londoni fesztivál (a júniusi Rinse FM Born & Bred) is kihúzta headliner fellépői közül, amit ha további visszamondások követnek, akkor az amerikai előadónak talán majd akad ideje, hogy végiggondolja szavai jelentőségét.

A REMÉNYEKET KELTŐ INDULÁS UTÁN MI MÁR EGYSZER LEMONDTUNK BANKS-RŐL


Előtörténetét nézve erre azért sok esélyt nem látni (bár magyar idő szerint szombat éjszaka addig eljutott, vagy menedzserei eljuttatták, hogy az Instagramon elnézést kért: "milliókat sértettem meg ok nélkül"), pedig ha ennyi mondanivalója akad, akkor egyszer már értékelhető formába is önthetné őket, mert az, hogy annyi botrány ellenére is még mindig van aki foglalkozik vele, csak azt bizonyítja, hogy a tehetsége szerint többre lenne hivatott. 

banks_3.jpg


Banks különben két másik, hosszabb bejegyzésben is értekezett a témáról, itt olvasható.

https://recorder.blog.hu/2016/05/16/azealia_banks_tovabbra_sem_erzi_hol_a_hatar_kesz
Azealia Banks továbbra sem érzi, hol a határ
süti beállítások módosítása