2016: fogadom - Magyar popzenészek újévi fogadalmai

2016.01.01. 15:00, rerecorder

2016-new-year-ss-1920.jpg

Nemcsak azt kérdeztük meg a hazai popzenészektől, hogy mik voltak 2015-ben a legnagyobb zenei élményeik, hanem azt is, hogy mi az újévi fogadalmuk 2016-ra? Bár sokan azt mondták, hogy soha nem szoktak fogadalmakat tenni, de azért így is összejött jó néhány, úgyhogy lesz mit számon kérni egy év múlva!

Balázs Konrád (Twentees)

Megtanulni úgy írni dalokat gitáron, hogy nem gitárosként gondolkodom.


Batta Róbert (Liquid Limbs)

2016 elején kihozni egy új Liquid Limbs-EP-t.


Boggie

Mindig van újévi fogadalmam! 2016-ban jön az új Boggie-lemez, szóval dalszerzés ezerrel. Megfogadom, hogy mindennap szentelek időt a dalszerzésre, sportolásra, zongoragyakorlásra és több időt fogok tölteni a családommal. Meg kell tanulnom elengedni és átadni dolgokat az engem segítő emberek kezébe. Még mindig rengeteg időt töltök gép előtt és ezen változtatni szeretnék.


Csorba Lóci (Lóci játszik)

Megírom az év slágerét! Bármelyik év is legyen az, amikor sláger lesz! (nevet)


Dope Calypso

A fogadalmunk egyöntetűen az, hogy a Laci szépen túléli a kurva trombózisát, és csont nélkül felépül, fel tudjuk venni a következő lemezt, és vissza tudunk menni koncertezni, és minden megy szépen a szokott útján.


Henri Gonzo (Fran Palermo)

Kevesebbet veszekszek, mindig leviszem a kutyát és sok dellát keresek, amiből sokat utazom majd.


Hó Márton

Az újévi fogadalmam az, hogy végre összerakjuk és felvesszük az új lemezt az anyazenekarommal, a Jégkorszakkal. Aztán jön még a Gustave Tiger-, és egy MYGL-lemez is 2016-ban.


Jakab Péter (Jazzékiel)

Fogadalmam általában nem szokott lenni, de tervek már vannak. Mindenképpen szeretném a tempót – amit idén felvettem – folytatni. Zenei oldalról, címszavakban: Jazzékiel EP, Anton Vezuv-lemez, Deadmen-lemez. Meg amit még hoz közben az élet. És soha többé nem iszom természetesen.


Jakab Zoltán (Ghostchant)

2016-os fogadalmam: ha visszatekintek 2015-re, mind személyes okokból, mind szakmailag egy remek év volt. Jó koncerteket láttam, jó koncerteket szervezhettem, jó lemezeket hallgathattam / vehettem a gyűjteménybe és talán annyira lehetek egoista, hogy jó lemezt is adhattunk ki, úgyhogy 2016-ra kérek szépen egy 2015-öt! Ha legalább ilyen év lesz, mint a most hátrahagyott, akkor nem is kell mit megfogadnom.


Jancsó Gábor (Blahalouisiana)

Nincs újévi fogadalmam, talán csak annyi, hogy a tavasszal megjelenő első Blahalouisiana-lemez felvételeivel maximálisan elégedett legyek.


Jónás Vera (Jónás Vera Experiment)

Kevesebb panaszkodás, több kedvesség, több megengedés.


Kárpáti Dódi (Quimby, Mr. Priváti)

Újévi fogadalmam, hogy legalább olyan lendülettel fogok dolgozni, mint 2015-ben.


Lázár Domonkos (Pegazusok Nem Léteznek, Esti Kornél)

Kicserélem az összes recsegős kábelemet nem recsegősre. + Kevesebb kávé.


Likó Marcell (Vad Fruttik)

Fogadalmilag úgy állok, hogy végre elkészült az új lemez, és minden, amit félretettem a kísérletező énemből, az 2016-ban gátlások nélkül kell, hogy előtörjön.


Linczényi Márkó ( Kolin)

Újévi fogadalmam nincs, sosem volt, nem is lesz, év közben sem fogadalmakat teszek, hanem csinálom a dolgom, és amin kell, változtatok. Elég egészségesen élek, sokat is mozgok, és rossz szokásom is csak kevés van. Ha mindenképpen fogadalmat kellene tennem, máshol kellene tehát keresgélnem. Lehet, hogy 2016 lesz az év, amikor kipróbálom a heroint? Annyi jót hallottam már róla.


Micsoda Dániel (Zanzinger)

Újévi fogadalmam nem szokott lenni, kb. azt a munkát szeretném folytatni jövőre is a saját zenémmel meg a másokéval, amibe idén belefogtunk.


Nemes András (Pluto, Biorobot)

Újévi tervem, hogy csinálunk jövőre egy új Biorobot-lemezt. Megint összeültünk Bérczesi Robival és úgy néz ki, sok év kihagyása után is megy a közös munka, vannak ötletek, jó sorok.


Németh Zsófia (Piresian Beach)

Fogadalmat nem teszek, de januárban ismét 30 nap joga, aközben majd kiderül, hogyan tovább.


Sallai László (Felső Tízezer, The Somersault Boy, Szabó Benedek és a Galaxisok)

Idén elég sokat olvastam, de kortárs magyarból csak pár címet, így a jövő évben megfogadtam, hogy elolvasok 30 magyar regényt az elmúlt 15 évből.


Seltsam János (Meztelen Diplomaták)

Nem szoktam, de most emiatt elgondolkoztam, hogy lehetne valami jót. Például volt olyan ötletem idén, hogy minden héten veszek egy könyvet, de inkább elolvasni kéne, arra meg már sokszor nem jut idő. Szóval akkor legyen az, hogy többet olvasok, mint az előző évben.


Sívó Dániel (Revue)

Fogadalom, hogy jövőre futok 1000 km-t.


Stas

Megtanulok banános brownie tortát sütni.


Szabó Benedek 

„Nem fogadok meg semmit, úgysem tudnám betartani.”


Szalai Anesz (ANEZ)

Újévi fogadalmam, hogy sokkal többet fogok zenéken dolgozni!


Szőke Gáspár (Gazsi Rap Show)

Nem szoktam fogadkozni, de terveim már vannak, meg sok félbemaradt és elkezdetlen projekt, amit mindenképp be szeretnék jövőre fejezni. Új EP-k várhatók RobotDeckkel, Phlattal meg lesz egy Gazsi Rap Show-album is.


Szerecsenkirály (Kelemen Kabátban)

Még jobb zenéket írunk!


Tóth KRSA Kristóf (PASO)

Újévi fogadalmaim nem igazán szoktak lenni, de ha most lenne, akkor azt hiszem valami olyasmi lenne, hogy 2016-ban a zenei dolgok mellett még komolyabban veszem majd a fotózást és az utazást.


Upor András

Jövőre még többet fogok dolgozni azon, hogy a Lone Waltz Records minél több dalszerzővel és zenekarral tudjon bővülni és tényleg nagy hatással tudjunk lenni a magyar zenei kultúrára, illetve szeretném, ha egész Európában meg tudnánk mutatni a zenéinket. Ezen kívül 2016-ban a második lemezemet is be fogom fejezni.


Urbán Dániel (Bermuda)

A Bermudával időről időre új dallal és videóval jelentkeztünk, de az élő koncerteket valamiért nem erőltettük annyira. A fogadalom, hogy ezen változtatni fogunk, és próbálunk minél többet játszani majd élőben 2016-ban.


Vitáris Iván (Ivan & The Parazol)

Nem szoktam fogadalmat tenni. Inkább kitűzöm magam elé a jövő évi célokat.

Címkék: fogadalom 2016
https://recorder.blog.hu/2016/01/01/2016_fogadom_magyar_popzeneszek_ujevi_fogadalmai
2016: fogadom - Magyar popzenészek újévi fogadalmai
süti beállítások módosítása