EP-premier! Rotten Tomatoes: Dejavu

2015.10.26. 15:30, Frontrecorder

4_9.jpg

A mosonmagyaróvári gyökerű, 1993-ban gimnáziumi zenekarként indult, a nevét 1995-ben felvevő budapesti Rotten Tomatoes zenekar a punkrockos alapokat keveri tetszése szerint különböző stílusok- metál, grunge, ska, funk, rap, elektronika - elemeivel. Eddig két albumot (Rotten Roll - 2009, Seven Seagulls - 2012) adtak ki, valamint három EP-t, melyekhez most hozzájön egy újabb Dejavu címmel, mely az eddigi legletisztultabb és zeneileg legérettebb anyaguk.

A Rotten Tomatoes húsz évig stabil (csak időközben kibővült) felállással működött, aztán 2013-ban kivált a dobosuk, és bár saját elmondásuk szerint korábban többször is elvicceltek azzal, hogy ha valaki az eredeti tagok közül kiszáll, nem folytatják tovább, ez megmaradt poénnak, és a folytatás mellett döntöttek. Tavaly érkezett az új dobos, egyben a zenekar régi barátja, Pityesz a három őstag, az énekes-gitáros Cseri Rotten, a gitáros Mr. Lovejoy és a basszusgitáros Petey mellé, a friss lendületet kapott csapat pedig próbákkal, illetve új dalok írásával töltötte a 2014-es évet. "Az addigi Rotten Tomatoes-t darabokra szedtük, és megpróbáltuk alapjaiban újraértelmezni. Koncertek nem voltak, csak az alkotásra koncentráltuk az energiáikat. Ennek a kreatív időszaknak az eredménye az új EP, amely – az ilyenkor szokásos, de nagyon kifejező – közhelyekkel élve az eddigi legletisztultabb, legérettebb anyagunk. A korábbi sallangokat teljesen elhagyva kizárólag az autentikus rock sound került az elsődleges szempontok közé. Nincs sampler, nincs trigger, kizárólag a hangszerek minél naturálisabb megszólalására fókuszálnak a dalok, amelyek ugyanakkor igyekeznek megőrizni a korábbi anyagok energikus riffjeit, bulis hangulatát, a már-már védjegyszerű kiállásokat, és a néha elszállós gitártémákat.Az EP változatosságát mi sem tükrözi jobban, mint hogy a rajta található három felvétel között megtalálható egy rockdal, egy indierock ballada, és egy bulis punkrock'n'roll ügy is" - mondja Petey.

Íme tehát a Rotten Tomatoes új EP-je, mely két saját szám mellett a Discoforro A Party Én vagyok című dalának angol és magyar nyelvű feldolgozását foglalja magába. A zenekar az új dalokat élőben október 29-én mutatja be a Kuplungban (Facebook.esemény).


Az EP-t nyitó Get Outta My Way stúdiózásról készült klipje: 


és az angol nyelvű Discoforro-feldolgozás (Naughty Game) vizuális kísérője, fürdőruhás lányokkal:

https://recorder.blog.hu/2015/10/26/ep-premier_rotten_tomatoes_dejavu
EP-premier! Rotten Tomatoes: Dejavu
süti beállítások módosítása