Bombasztikus erővel tért vissza a Savages

2015.10.22. 11:15, subrecorder

savages-the-answer.jpg

Nem csak 2013, de talán az évtized első felének egyik legjobb bemutatkozó lemezét adta ki a Savages a Silence Yourselffel. Jövő januárban végre érkezik a folytatás, amelyről most megosztották az első dalt, a The Answert. Egyet már most kijelenthetünk: a rajongók nem fognak csalódni.

Két évvel ezelőtti, gyakorlatilag a semmiből megjelent első albumuk, a Silence Yourself óta a Savages több fronton is a zenei közbeszéd tárgya maradt. Egyrészt azzal, hogy gyakorlatilag az első pillanattól kezdve az egyik legjobb koncertzenekarként tartja őket számon szinte mindenki, azzal, hogy ezekről a koncertekről félig-meddig kitiltották az okostelefonokat és kamerákat, illetve azzal is, hogy több kisebb megjelenésük is volt az elmúlt két évben. A tavalyi Record Store Day-re egy 12"-es kislemezzel készültek, melynek A-oldalán egy új dal, az élő fellépéseiket záró Fuckers stúdióverziója kapott helyet, míg azt megfordítva egy Suicide-feldolgozást (Dream Baby Dream) hallhattunk. Ezután következett egy kollaboratív minialbum a japán Bo Ningen zenekarral, azóta pedig már csepegtettek némi információt a készülő második rendes stúdióalbummal kapcsolatban. Először az derült ki, hogy a mixelést Koppenhágában végzi egy bizonyos Trentemøller, aki a magyar közönségnek is minden bizonnyal ismerős lehet, később pedig egy trailert osztottak meg a még mindig cím nélküli anyaghoz, amelyben Henry Rollins olvasott fel egy szöveget.


GLOBÁLRADARUNKRA 2013-BAN KERÜLT FEL A ZENEKAR.

A titkolózásnak azonban most vége, kiderült az album címe, megjelenési dátuma és az első teljes dalt is meghallgathatjuk. A Silence Yourself után ismét egy felszólítás lett a lemezük címe (Adore Life), és nemcsak ez, hanem a The Answer című dal is azt mutatja, hogy bizony a Savages nem vett vissza hatalmas önbizalmából. Akik az elpuhulástól tartottak, azok megnyugodhatnak, ha valamilyen, hát sokkal keményebb lett a zenekar hangzása, Jehnny Beth énekes például azt szeretné, hogy az eddig megszokott Joy Division/Siouxsie-párhuzamok helyett inkább egy metálbandához hasonlítsák őket. A számhoz készült videóban a zenekar egy igen kis teremben játszik egy nem túl nagy számú, de annál vadabb közönségnek, míg a tagokat gyakorlatilag végig csak egymás szemén keresztül látjuk. Mindenki ugyanannyi szereplési időt kap és meg is érdemlik, az előbb Bethre direkt nem frontemberként utaltunk, a Savages igazi erejét nem egy-egy személynek, hanem a zenészek közötti kapcsolatnak köszönheti. Az Adore Life január 22-én jelenik meg, így az új Suede-n kívül mást is érdemes lesz várni azon a napon.


A Savages új dala és videója:

Címkék: trentemoller savages
https://recorder.blog.hu/2015/10/22/bombasztikus_erovel_tert_vissza_a_savages
Bombasztikus erővel tért vissza a Savages
süti beállítások módosítása