Klippremier! Meszecsinka: La Piconera

2015.10.14. 12:40, rerecorder

mesze.jpg

A Meszecsinka zenekar körül nagyon pörög mostanság az élet: rendszeres európai turnék, fellépések mellett a tavalyi Kinyílok című második album után idén már kihoztak egy Ai című négyszámos EP-t is, hamarosan kétszer is fellépnek a budapesti WOMEX-en (először október 20-án, a tíz zenekar egyikeként, akik reprezentálják az országot a Magyar Showcase-en a Fonóban, aztán 23-án a Daycase színpadon is a Bálnában), a világzenei találkozóra ráadásul egy válogatáslemezük is megjelenik New & Best címmel, most pedig mindezek elé itt egy látványos videó a tavalyi album - amelynek a címadó dalához készült klipet szintén a Recorder mutatta be - egyik spanyolos szerzeményéhez.

meszecsinka_2015_turne_43.jpgA bő egy éve megjelent Kinyílok album La Piconera című dala a kiadvány egyik legerősebb szerzeménye, Oláh Annamari énekesnő latin zenék iránti szenvedélyét tükrözi - a szám maga régi spanyol dalok Meszecsinka általi újragondolása. A dalhoz a Cinelabyrinth Entertainment forgatott nagyon színes videót (a cég több amerikai film gyártásában is részt vett, dolgoztak többek között Mark Hamill-lel a Csillagok háborújából, Tim Curryvel, Lance Henriksennel és Jim Hanks-szel is, valamint az ő gyártásukban készült a Zeneakadémia Lisztery című díjnyertes reklámfilmje). A Meszecsinka-klipet Halász Glória rendezte, egyebek mellett ő a Dr. Lala című dokumentumfilm alkotója.

Annamari mesélt a Recordernek a dalról és a klipről: „a dal egy nőről szól, aki fél, hogy elveszíti a szerelmét. Az eredeti dalban egy bányász felesége énekli/siratja a férjét, aki minden hajnalban elmegy a bányába dolgozni, ahonnan soha nem biztos, hogy hazatér élve. A klipben láthatjuk a párt, akik a színes porral és tánccal szimbolizálják a kapcsolatukat. A rideg háttér olyan mint a valóság, ők színezik be, együtt teszik széppé. Egy párkapcsolat színesen szenvedélyes, fájdalmas, örömteli. Ha el is veszítjük a másikat, ő továbbra is velünk marad, az érintése az arcunkon, mellünkön, karunkon, hasunkon... mint a színes por, ami talán sosem jön le. A por marad csak utánunk, hogy milyen színesen éljük, azt már mi döntjük el.” 

borito_new-best.JPGMeszecsinka a nyáron adott ki egy négyszámos EP-t, Ai címmel, a WOMEX-re pedig megjelenik a New & Best című válogatás cd, ezen az eddig csak online elérhető Ai anyaga mellett az elmúlt évek legjobb dalai és egy új felvétel is helyet kap. A zenekar pedig szinte havonta turnézik Nyugat-Európában, két hete értek vissza az utolsó körútról, amelyen a koncertek mellett egy hétig előadásokat és workshopokat is tartottak dán iskolákban. Legközelebb novemberben lépnek fel Németországban a Transvocale Fesztiválon, de előtte természetesen. itthon is, hiszen a Meszecsinka egyike a tíz magyar zenekarnak, amely reprezentálja az országot a WOMEX előtti Magyar Showcase-en (Október 20, Fonó, Facebook-eseményoldal) és az Expón is bemutatkozik a csapat – 23-án a Daycase színpadon a Bálnában, 16.30-kor. A legközelebbi, teljes estés koncert november hetedikén lesz a Fonóban, Facebook-eseményoldal. Mindezek tetejében hamarosan bemutatják a nyári balkáni turnéjukról szóló úti filmet is.


a La Piconera nagyon színes videója: 


zenekari fotó: Wurke Ikona

https://recorder.blog.hu/2015/10/14/klippremier_meszecsinka_la_piconera
Klippremier! Meszecsinka: La Piconera
süti beállítások módosítása