Kívülállóknak írt stadionhimnuszt a Suede

2015.09.25. 16:00, subrecorder

suede_outsiders_732_499.png

Szeptember elején írtuk meg, hogy a Suede, a 90-es évek britpop-robbanásának egyik legfontosabb zenekara a 2013-as Bloodsports után jövő januárban új lemezt és hozzá filmet ad ki Night Thoughts címen. Akkor dalt még nem tudtunk mutatni a készülő anyagról, most viszont itt van az első hivatalos single, az Outsiders.

Amit a Suede-ről röviden tudni kell, azt legutóbbi cikkünkben leírtuk róluk, most koncentráljunk inkább az új lemezről megtudott információkra, hiszen valószínűleg elég sokan várják az albumot a Bloodsports várt/nem várt sikere után. A Night Thoughts tehát január 22-én fog megjelenni egy film kíséretében, a teljes értékét akkor fogja nyújtani a projekt, ha együtt nézzük és hallgatjuk őket. Novemberben egyébként már lesz két koncertje a zenekarnak, amikor eljátsszák majd az egész lemezt úgy, hogy a háttérben mennek a képsorok, de ehhez Londonba kell utaznia az egyszeri Suede-rajongónak. Brett Anderson énekes egy interjúban ezt mondta a lemezről nemrég: "Olyan albumot szerettünk volna csinálni, amilyet 2015-ben már nem illik. Olyat, amit egyben hallgatsz meg, az elejétől a végéig. A Night Thoughts azokról a pillanatokról szól, amikor felébredsz hajnali négykor, és úgy érzed, a falak összezárnak körülötted. Félelemről, szerelemről és veszteségről szól. A film pedig, amelyet hozzá készítettünk, tükrözi ezeket a témákat, egy mindennapokba helyezett dráma keretében.


INTERJÚNK A SUEDE ALAPÍTÓIVAL.

A dráma szó jó választás volt Anderson részéről, az első megosztott dal, az Outsiders ugyanis pont annyira nagyívű, szenvedős és színpadias, mint amilyennek a Suede-et szeretjük. A januári lemez-uborkaszezonban pedig pont jól fog jönni ez az anyag a zenekartól, akiket már nem is igazán hívhatunk "visszatérőknek", mert olyan, mintha el sem mentek volna.


A Suede új lemezének első megosztott dala, az Outsiders:

Címkék: suede
https://recorder.blog.hu/2015/09/25/kivulalloknak_irt_stadionhimnuszt_a_suede
Kívülállóknak írt stadionhimnuszt a Suede
süti beállítások módosítása