Jövő januárban új lemezt ad ki a Suede!

2015.09.08. 11:00, subrecorder

suede_3.jpg

Az utóbbi évek nagy britpop visszatérési hullámának egyik legfontosabb szereplője, a Suede 2010-es újraalakulása után 2013-ban már adott ki egy új albumot, szerencsére most úgy tűnik, ez nem egyedülálló eset lesz, januárban ugyanis érkezik a folytatás!

Mikor két évvel ezelőtt a Recorderen összeszedtük 1993 legjobb lemezeit, a Suede bemutatkozó albuma úgy került a listánk élére, hogy szerzőink közül igazából senki nem tette az első helyre, viszont mindenki lajstromán elég jó pozícióban szerepelt az album ahhoz, hogy végül ez kapja a legtöbb pontot. Ez az anekdota jól leírja a zenekart, a Suede lemezeinél többször akadtak izgalmasabb, korszakalkotóbb anyagok, amelyekre jobban odafigyelt a világ, ellenben Brett Anderson csapata valami olyat nyújtott, amit mindenki kollektívan igen nagyra értékelt. Legalábbis így volt ez a zenekar első két lemezével, a cím nélküli bemutatkozással és az azt követő évben megjelent Dog Man Starral, meg a nagysikerű harmadik albummal, az 1996-os Coming Uppal - az ezután megjelenő anyagok már kissé fáradtabbak lettek, a 2002-es A New Morning spártai fogadtatása után pedig fel is oszlottak.


TAVALY MAGÁVAL ANDERSONNAL INTERJÚZHATTUNK A POHODA FESZTIVÁLON!

2010-ben aztán egyszeri eseménynek induló visszatérő koncertet jelentettek be a Royal Albert Hallban, aminek a sikerén felbuzdulva a mai napig együtt maradt a zenekar, sőt, még egy igen jól sikerült albumot is megjelentettek Bloodsports címen. Ennek érkezik a folytatása jövő januárban, a Night Thoughts mellé pedig egész estés hosszúságú film is készül, melyet Roger Sargent rendez. A Londonban és Brüsszelben felvett lemezt még novemberben teljes egészében eljátssza majd a zenekar, egyelőre azonban (hiába teljes és nyilvános a dallista) új számot mutatni sajnos nem tudunk. Így pedig csak egy dolgot kérhetünk a Suede-től:

 


Rövid kedvcsináló a filmhez:


a Night Thoughts számlistája:

01 When You Are Young
02 Outsiders
03 No Tomorrow
04 Pale Snow
05 I Don’t Know How To Reach You
06 What I’m Trying To Tell You
07 Tightrope
08 Learning To Be
09 Like Kids
10 I Can’t Give Her What She Wants
11 When You Were Young
12 The Fur & The Feathers


és a borítója:

326f21d2.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/09/08/jovo_januarban_uj_lemezt_ad_ki_a_suede
Jövő januárban új lemezt ad ki a Suede!
süti beállítások módosítása