Dupla klippremier! Kovary: Secret Smile / Hard Time Mississippi

2015.06.16. 12:30, Frontrecorder

kovary_1.jpg

A Magyarország legtermékenyebb nu-disco/house producere címet elvehetetlenül birtokló Kovary (ha valaki még nem tudná: Kőváry Péter, a NEO énekes-gitárosa) idén év elején leszerződött egy svájci kiadói csoporthoz, ott jött ki legfrissebb EP-je is, amelynek mindkét számához készült videó - dupla premier!

dj-pipacs-229.jpgKovaryra a Helvetic Nerds, Svájc vezető house/indie dance kiadói csoportja csapott le, ők viszik az Enormous Tunes, a No Definition és az Indiana Tones labeleket, és ősszel indítanak egy újat az Enormous Tech néven. "A dolog úgy alakult, hogy az elmúlt két évben elért beatportos sikereim alapján maga a svájci nagyfőnök keresett meg mailben, és azóta a csapat tagja vagyok. A szerződésem alapján csak náluk fogok innentől megjelenni, és fő szabályként csak nekik csinálok remixeket is" - foglalja össze a leigazolás hátterét a producer.

Kovary új EP-je tegnap jelent meg a No Definition címkén, rajta két trekkel és egy remixszel. A kiadványt a Beatport kiemelte a főoldalon. A két szám közül a Secret Smile rádióbarát vokális deep house, melyben a holland Maura Hope énekel, az ismert francia nu disco producer, Mark Lower pedig egy szellősebb átiratot készített belőle, míg a Stevie Wonder ének.hangmintára épülő Hard Time Mississippi "igazi ibizás, nyári hangulatú, hagyományosabb funky-s house-darab".
Utóbbihoz Kovary glasgow-i VJ barátja kreált inkább party vizuálként működő videót, a Secret Smile-hoz viszont rendes klip készült. "A videó producere Rag Doll és Amber Smith korábbi dobosa, az évek óta San Franciscóban élő festőművész Simon Tibor volt. Helyi stábbal és színészekkel dolgozott, megpróbálták vegyíteni a tipikus friscói hangulatot a dal szövegvilágával, ami tulajdonképpen egy egyszerű féltékenységi sztori. A klip úgy lett nyári hangulatú, hogy szinte egyáltalán nem süt benne a nap" - mondja Kovary.

Ez tehát Kovary és Maura Hope Secret Smile című dalának San Franciscóban forgatott videója:




és a Hard Time Missisippi vizuálja Stevie Wonderrel, plusz némi funky geometrikus animációval:


a teljes Secret Smile EP:


Kovary a nyár során játszik az összes itthoni nagy fesztiválon, illetve ismét lesz oroszországi és bolgár turnéja, mindkét országban visszatérő vendégnek számít. Legközelebb június 20-án a margitszigeti Zippp Clubban dj-zik az Electronique Picnic elnevezésű partin, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2015/06/16/dupla_klippremier_kovary_secret_smile_hard_time_mississippi
Dupla klippremier! Kovary: Secret Smile / Hard Time Mississippi
süti beállítások módosítása