Klippremier! Dokkerman And The Turkeying Fellaz: Illegal Move

2015.05.16. 12:00, rerecorder

dokker.jpg

A 2010-ben alakult kilenctagú budapesti Dokkerman And The Turkeying Fellaz együttes itthon hiánypótló módon játssza funkot: afrobeatet, deep funkot, garagebeatet/trash-t kever egyszerre lazán és feszesen. 2012-es Mongoose című első minialbumuk után jövő hétfőn, május 18-án érkezik az Illegal Move nagylemez, amit a címadó számhoz készített tanulságos és kiváló videó vezet fel.

dokkerman.jpgA kilenctagú (Zimon Péter - dob, Michelberger Tamás - orgona, Jenei Miklós - basszus, Sághy Bálint - gitár, Hoffer ’The Flame’ Gábor - mc, Nagy Illés - percussion, mc, El Balogh Krisztián - percussion, Songoro Fatime - szaxofon és Tóth Bence - trombita) Dokkerman And The Turkeying Fellaz Mongoose című első, hatszámos kiadványa a Budabeatsnél jelent meg éppen három éve, majd a német Tramp Records fogadta be a zenekart és kiadott tőlük egy vinyl kislemezt a minialbum két dalával (Broken/Plan B). Idén pedig már megjelent – szintén vinylen – egy kislemez a Trampnél a Snake Bite és a Mango Season című remek dalokkal. Az április elején kijött 7” hetekig az egyik legnépszerűbb funklemez volt a Juno Records eladási listái szerint, az új dalokat pedig már szerte Európában játsszák kisebb-nagyobb rádiók. Az Illegal Move szintén a Trampnél jön ki, 2015. május 18-án és a 11 számos kiadványhoz – ami tulajdonképpen a zenekar első nagylemeze – itt a harmadik felvezető dal, és ehhez már klip is készült. Dokkermanék így kommentálják a videót: „az új számunkhoz készített videó a zenekar harmadik hivatalos klipje, Nagy Illés rendezte Szabó Pál főszereplésével. Nagy vonalakban valami olyasmiről szól, hogy minden napban ott van a lehetőség, de aztán úgyis valami olcsó pizzaszelet a vége hajnali háromkor a Király utcában.”

A Dokkerman And The Turkeying Fellaz következő koncertje a Bánkitó Fesztiválon lesz, július 18-án, Facebook-eseményoldal


és akkor a Szabó Pál remek alakításával forgatott klip, amiben - majdnem mintegy rejtett kamerával - figyeljük hősünk átlagos hétvégi napját: szuperül indul, elvégre itt a szabadság, belefér egy kis testmozgás is, ami pont jó felkészítő az esti őrült partizáshoz, ami meg aztán a szokásos lúzerforgatókönyv szerint zajlik, egy újabb magányosan és bénán eltékozolt este tanulságos, olykor röhejes és végig éles krónikája a klip:


az idei kislemez: 


a 2012-es Mongoose

Dokkerman And The Turkeying Fellaz-Facebook

https://recorder.blog.hu/2015/05/16/klippremier_dokkerman_and_the_turkeying_fellaz_illegal_move
Klippremier! Dokkerman And The Turkeying Fellaz: Illegal Move
süti beállítások módosítása