Ha gondja van, Thom Yorke segít!

2015.05.13. 19:12, Frontrecorder

thomyorke_1.jpg

A Radiohead és az Atoms For Peace frontembere gyanús hirdetésekben szeepel. Pontosabban nem ő, hanem egy sok évvel ezelőtti, jól ismert arcképe (lásd fent), amellyel előbb egy iráni szexuális felvilágosító könyvet reklámoztak, most pedig orvosi szolgáltatásokat Oroszországban.

Pár napja terjed az interneten az a könyvborító, amit egy Twitter-felhasználó fotózott, állítása szerint három évvel ezelőtt egy könyvesboltban az iráni Mesed városában. A könyv címe hozzávetőleges fordításban „Férfiak házassági és szexuális problémái”, a borítóján három férfi látható, közülük az egyik Thom Yorke, a másik mintha John Updike amerikai író lenne.

thomyorkebook.jpg

A könyv megrendelhető, tehát nagyon úgy tűnik, hogy valódi, amit már nehezebben hiszünk el arról a most talált orosz nyelvű hirdetőtábláról, amin ugyanez a régi Thom Yorke-fotó látható. Egyrészt nem tudni, hol is van/volt pontosan ez a reklámtábla, másrészt ez tipikusan olyan fotó, ami simán lehet Photoshoppolt átverés. főleg, hogy ez a felirat: "segítünk Önnek elfelejteni: álmatlanságot, kimerültséget, bőrproblémákat, megfázást, figyelemhiányt és fejfájást."

thomyorkerussian.jpg

Most akkor mi van? Három verziót tudunk elképzelni: 1. mindkettő valódi, 2. az első valódi, a második egy erre válaszul gyártott poén, ebben az esetben pedig komoly mémpotenciál rejlik a dologban, illetve 3. az új Radiohead-albumot előkészítő víruskampány indult el, amivel a zenekar akarja szétcsavarni az agyunkat. Akárhogy is, jöhet még több ilyen!  

Címkék: thom yorke
https://recorder.blog.hu/2015/05/13/ha_gondja_van_thom_yorke_segit
Ha gondja van, Thom Yorke segít!
süti beállítások módosítása